Duş başlığından kesik kesik akan suya son! Bu yöntem gürül gürül akıttıracak...
Editör: Seda Yeşilyurt

Duş sırasında suyun kesik kesik akması oldukça can sıkıcı olan sorunların başında gelir. Suyun kesik akmasının sebebi ise çoğunlukla kireçten kaynaklanır.

Kireçten kurtulmak için en basit yöntem duş başlığını veya hortumunu değiştirmek gibi görünüyor olsa da uygulayacağınız bu yöntem sizi masraf yapmaktan kurtaracak.

Duş başlığını kireçten arındırmak için uygulayacağınız bu yöntem suyun gürül gürül akmasını sağlayacak.

İşte, suyun kesik kesik akmasını engelleyecek yöntem...

Duş başlığındaki suyun kesik kesik gelmesinin en büyük nedeni olan kireç türlü yöntemlerle temizlenebilirken uygulayacağınız bu basit yöntem sayesinde kireçten anında kurtulacak ve suyun gürül gürül akmasını sağlayacaksınız.

Bu yöntem için gerekli olan malzemeler ise plastik poşet, beyaz sirke ve karbonat. İlk olarak duş başlığınızın tamamını içine alacak büyüklükte bir plastik poşet hazırlayın. Sonra poşetin içerisine yeterli miktarda beyaz sirke ekleyin ve ardından 2 tatlı kaşığı karbonat ilave edin.

Duş başlığını poşetin içine yerleştirin, başlığın tamamının beyaz sirke ve karbonat karışımına batmış olduğundan emin olun. Duş başlığını karışımın içinde bekletebildiğiniz kadar uzun bekletin.

Bekletme süresinin sonunda, poşeti çıkarın ve duş başlığını iyice durulayın. Bu işlemin sonunda kesik kesik akan suyun sona erdiğini ve suyun daha güçlü ve düzenli aktığını fark edeceksiniz.