Faydaları ikiye katlanıyor! Limonu dondurarak kullanmak bakın ne işe yarıyor...
Seda Yeşilyurt

Sağlık açısından oldukça faydalı olan limon genellikle suyu sıkılarak tüketilir. Ancak sadece suyu ile tam verim sağlamayan limon meğer dondurularak tüketildiğinde faydalarını ikiye katlıyormuş.

Limonun faydalarında tamamen yararlanabilmeniz için dondurarak tüketmeniz birçok rahatsızlığa da şifa oluyormuş.

Genellikle suyu sıkıldıktan sonra çöpe atılan limon kabuklarının içinde de insan vücudu için gerekli olan pek çok vitamin bulunuyormuş. Tam da bu faydalardan yararlanmak için limonu dondurarak tüketin neler oluyor görün.

LİMONU DONDURUN O SAĞLIK SORUNLARINDAN KURTULUN

Suyuna nazaran kabuğunun daha faydalı olduğu bilinen limonu artık sıkmak yerine dondurarak saklayarak o faydalarından maksimum derecede yararlanabileceksiniz.

Limon kabuğunun sağladığı tüm faydalardan yararlanmak için ise çok kolay bir yöntem var. Limonları rendelemek veya dondurulmuş şekilde kullanmak.

Kanser hastalıklarının tedavisinde de kullanılan limon kabukları, zehirli atıkların vücuttan uzaklaştırmada son derece etkilidir.

Donmuş limonun, kist, ur, yumru ve tümöre karşı önleyici etkileri bulunur. Özellikle iltihap problemleri yaşayan ve mantar sorunundan muzdarip olan kişiler için oldukça etkili bir yöntemdir.

Sindirim sistemindeki toksinler limon sayesinde gevşeyerek mide ekşimesi, gaz, veya şişkinlik gibi problemleri ortadan kaldırır.

Limonun suyunda bulunmayan ancak kendisinde bulunan pektin lifi midede genişleyip uzun süreli bir tokluk hissi yaratabildiğinden kilo vermenizde de oldukça etkili olabilir.

Bu yöntem için tek yapmanız gereken limonu iyice yıkayıp ardından buzlukta bir gece bekletmek yeterli olacaktır. Sonrasında dondurulmuş limon istediğiniz şekilde tüketebilirsiniz.