Fenerbahçe’nin yeni sol kanadı: Allan Saint-Maximin kimdir? İşte başarıları
Haber Merkezi

Yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Fenerbahçe’de flaş gelişmeler yaşandı.

Sarı-lacivertlilerin uzun süredir büyük çaba sarf ettiği Fransız yıldız Allan Saint-Maximin transferinde mutlu sona ulaştı.

Fransız futbolcu, sağlık kontrolü ve görüşmelerinin detayları için İstanbul’a geldi.

Fenerbahçe’nin Maximin bombasının ardından, yıldız futbolcunun kariyeri ve hayatı araştırılmaya başlandı.

Peki, Allan Saint-Maximin kimdir, hangi mevkide oynuyor? İşte 27 yaşındaki yıldızın başarı hikayesi…

Allan Saint-Maximin kimdir?

12 Mart 1997’de Fransa’da dünyaya gelen yetenekli Allan Saint-Maximin, şu anda El-Ahli'de forma giyiyor ve takımıyla 30 Haziran 2026'ya kadar sözleşmesi bulunuyor.

Kariyerine Saint-Étienne formasıyla 29 Ağustos 2013'te ilk profesyonel maçına çıkarak başlayan Saint-Maximin, bugüne kadar Monaco, Hannover, Bastia, Nice, Newcastle United ve El-Ahli gibi önemli takımlarda top koşturdu.

Geçtiğimiz sezon Newcastle United'tan 27 milyon Euro bedelle El-Ahli'ye transfer olan Fransız futbolcu, Suudi Arabistan Ligi'nde 31 maçta 4 gol ve 10 asistlik performans sergileyerek dikkatleri üzerine çekti.

Fransa Ligi’nde oynadığı 111 karşılaşmada 12 gol ve 16 asist, Premier Lig’de ise 111 maçta 12 gol ve 19 asistle başarılı bir grafik çizdi. Saint-Maximin, güçlü fiziği ve hızıyla sahada fark yaratıyor.

Asıl çıkışını Nice takımında yapan Saint-Maximin, burada 9'u ligde olmak üzere 11 gol attı ve kariyer basamaklarını hızla tırmandı.

2 Ağustos 2019'da Premier League ekiplerinden Newcastle United ile altı yıllık bir sözleşme imzalayan yıldız oyuncu, performansıyla İngiltere'de de adından söz ettirdi.

Şimdi ise Fenerbahçe'nin başarısı için ter dökecek.