Film değil gerçek! Bu kez bir insan değil robot intihar etti…
ensonhaber.com

Güney Kore’de bir belediyede memur olarak görev yapan bir robotun kendini merdivenlerden atması şaşkınlık yarattı. Bu hareketin olarak yorumlanmasına neden olan düştüğü yerde hareketsiz bir şekilde öylece kaldı.

Gumi Belediyesi’nde çalışan robot intihar nedeni ise şaşkınlık yarattı. İnsanların ardından robotlarından bu şekilde tepki vermeleri gündem oldu.

Yaşanan olay hakkında Gumi Belediye Meclisi açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklamada robotun merdivenlerden düştüğü söylenen robotun artık kullanılmayacağı da açıklandı.

Merdiven boşluğunda bulundu…

Söz konusu olan olayda kaza mahallini gösteren fotoğraflar ilgi odağı oldu. Robot Denetçisi tarafından belediye çalışanı olarak görev alan robot belediye binasının birinci ve ikinci katları arasındaki merdiven boşluğunda parçalanmış halde bulundu.

Düşüşünün kesin nedeni henüz bilinmeyen robotu son gören tanıklar, sanki bir şey temizlemeye çalışıyor gibi tek bir noktada daire çizdiğini aktardı.

İlk görevli robottu…

2023 yılının Ağustos ayında görevlendirilen robot, şehirde resmi olarak görev yapan ilk robotlardan biriydi. Söz konusu olan bu robot Kaliforniyalı bir girişim olan Bear Robotics tarafından üretilmişti.

Sabah 9'dan akşam 6'ya kadar çalışan robot memur kartına sahipti. Genelde yalnızca bir katı kullanabilen diğer robotların aksine, Gumi Belediye Meclisi robotu asansör çağırıp kendi başına katlar arasında gezebiliyordu.