Fırını temizlerken o iki malzemeyi kullanan yaşadı, yağ lekelerinden eser kalmıyor…
ensonhaber.com

Sofralarınızdaki eşsiz lezzetleri hazırlamanızda bir numaralı yardımcınız şüphesiz fırınlardır. Mutfakların olmazsa olmazı olan fırınlar her ne kadar leziz yemekler yapmanızdaki önemli bir rol sahibi olsalar da sıra temizliğe geldiğinde durum oldukça can sıkıcı olabiliyor.

Özellikle de fırın camında yer edinen yağ lekeleri çoğu kişi için temizlemesi zor olan ayrıntılar arasında yer alır. Tam da bu noktada işinize yarayacak olan bir yöntem Bayan Hinh’in İpuçları adlı bir sosyal medya hesabından yayınlandı. İki malzeme ile mucizeler yaratan bu yöntemle fırında tek bir yağ bırakmayacak.

İki malzemeyle kirleri anında söküp atın…

Mutfak temizliği sırasında en zorlayıcı olan noktalar genellikle yağ sorununun en çok yaşandığı noktalardır. Bu noktalar arasında belki de en sıkıntılı olanı fırınlardır. Ancak evinizde bulunan o iki malzeme sayesinde fırınınızı temizlemek sadece birkaç dakika sürecek.

Hemen her evde bulunan ve temizlikte oldukça etkili olan ve karbonat ikilisi fırın temizliğinde de mucizeler yaratıyormuş. Bu yöntem için ihtiyacınız olan bir su bardağı su, bir adet limon suyu ve bir paket karbonat.

Malzemeleri bir kap içinde iyice karıştırarak bir sprey şişesine aktarın ve fırınınızın yağlı olan kısımlarına sıkın. Ardından yarım saat bekleyin ve nemli bir bez ya da sünger yardımıyla karşımı sıktığını yüzeyleri silerek temizleyin. Oluşan yağ lekelerinin kısa sürede nasıl temizlendiğine inanamayacaksınız.