Gazi Koşusu’nun şampiyonu Akın Sözen eski futbolcu çıktı! Bakın hangi takımlıymış…
ensonhaber.com

Mustafa Kemal Atatürk adına düzenlenen 98. Gazi Koşusu, unutulmaz bir zaferle sonuçlandı.

"Dragon Flame" isimli safkanla zirveye çıkan jokey Akın Sözen'in, geçmişte futbol sahalarında da yeteneklerini sergilediği ortaya çıktı.

Genç yaşta futbola olan tutkusunu keşfeden ve Galatasaray altyapısına seçilen ender oyunculardan biri olan Sözen, futbol kariyerinde yaşadığı fiziksel zorluklar nedeniyle jokeyliğe yönelmiş.

Fenerbahçe sevdalısı olmasına rağmen sarı-kırmızılı formayı giymesini “şans” olarak açıklıyor.

Arda Turan’la takım arkadaşıydı

Gençlik yıllarında Galatasaray altyapısına seçilen isimler arasında yer alan Sözen, o dönemde Arda Turan, Cafercan Aksu, Uğur Uçar ve Mülayim Erdem gibi isimlerle birlikte top koşturmuş.

Koyu bir Fenerbahçeli olmasına rağmen futbol kariyerinde şansının Galatasaray'da olduğunu belirten Sözen, futbol kariyerini şu sözlerle özetledi:

"Ben koyu bir Fenerbehçeliyim ama işin garibi şans bana Galatasaray'da güldü. Galatasaray'ın yıldız takımındaydım ve her şey yolunda gidiyordu. Ne olduysa sezonun bitip yaz tatili için ara verilmesiyle oldu. Tatil dönüşü takım arkadaşlarımı tanımakta güçlük çektim. Hepsinin boyu uzamış, sakalları çıkmıştı. Ben ise önceki senenin aksine sanki daha da kısalmıştım. Genç takıma yükseldiğimizde boyumun kısa olması nedeniyle ikili mücadelelerde yetersiz kalmaya başladım. O zamanki hocamız 'Jön Ahmet', fiziksel gelişimimi tamamlamam için beni İstanbulspor'a göndermek istedi. Bu kararı kabullenemedim ve 'Galatasaray'da oynamayacaksam hiçbir yerde oynamam' diyerek futbolu bıraktım."