Haluk Levent kimdir, nereli ve kaç yaşında? Haluk Levent neden hapis yattı?

Kahramanmaraş'ta yaşanan sonrası bölgeye ilk giden isimlerden birisi de Haluk Levent oldu. Kurduğu AHBAP Derneği ile çalışmalara katılan Haluk Levent, bir kesim tarafından eleştirildi bir kesim tarafından ise alkışlandı.

Bugüne kadar amacının sadece yardım etmek olduğunu söyleyen Levent, deprem gününden beri gündemden düşmüyor. Başarılı ismin hayatına dair detaylarda bu sırada gündem oldu. Yaptığı her yardımın dekontunu paylaşacağını söyleyen başarılı isim, geçmişte kısa bir süre yatmış.

Haluk Levent'in neden hapis yattığı özellikle bunun doğru olup olmadığı araştırılıyor. Sosyal medyada birden fazla doğru ve yalan haber dolaşırken, arama motorlarına "Haluk Levent hapse girdi mi, neden girdi?" soruları yazılmaya başlandı.

Haluk Levent neden hapis yattı?

Haluk Levent, 1997'de, on yıl öncesine ait 3 milyon liralık karşılıksız çek nedeniyle tutuklandı. Sanatçı, Adana E Tipi Cezaevi'ne gönderildi. Oradan da Metris Cezaevi'ne nakledildi. Levent tam 9 ay 15 gün hapis yattı.

Haluk Levent kimdir?

Haluk Levent, 26 Kasım 1968 tarihinde Adana'nın Yüreğir ilçesindeki Yamaçlı Mahallesi'nde doğdu. İlk albümü olan "Yollarda" albümünü 1993 yılında çıkardı. Birçok şehirde dolaşıp şarkı söyledi. Kimi zaman hasta bir kız çocuğu için sokak sokak dolaşıp şarkı söyleyerek para toplamaya çalıştı. Bu çabaların bazılarında başarılı oldu.

İlk albümün ardından 1995 ekiminde Bir Gece Vakti bir milyona yaklaşan satış rakamı yakaladı. Yine 1996'nın hemen sonunda Arkadaş albümü piyasaya çıktı. Bu albümle sanatçı, Anadolu rock müziğin müzikal anlamda en başarılı örneklerinden birine imza attı. Haluk Levent, albümü için "Bu albümle dünya standartlarını yakaladım" demektedir.

Aynı zamanda Çevre Sorunlarına karşı duyarlılığıyla ön plana çıkan sanatçı, hemen hemen her albümünde çevre bilincini aşılama yolunda şarkılara yer verdi. Türkiye’nin değişik bölgelerinde çevreye zarar verdiği söylenen projeler aleyhine davalar açtı ve açılan davalara müdahil oldu. Mersin’in Kazanlı ilçesindeki Caretta Caretta Kaplumbağalarının soyunun tükenmemesi için protesto gösterilerinde bulundu. Haluk Levent Ela adında bir kız çocuğuna sahiptir.

Kısa sanat yaşamına on iki albüm, bin konser, iki kitap yüzlerce ödül, yardım konserleri, iki tane rekor konser (on iki saatlik), onlarca çevre davası sığdırdı.2010­'un son aylarında Hacivat Karagöz adlı albümünü çıkardı. Sanal alemde izlenme rekorları kırdı ama kaset-cd satışlarında bu oran görülmedi.2014 yılının Şubat ayında Dostane isimli albümünü çıkardı.