Hazır yorganlar rafa kalkacak! Yün yorganla uyumak bakın nasıl faydalıymış...
Haber Merkezi

Çoğu kişi evlerinde bulunmasına karşın yün yorganlarla uyumayı tercih etmez. Genellikle hazır yorgan kullanılırken yün yorganlar dolap raflarında kalır.

Ancak yapılan son araştırmalar sonucunda yün yorganın bilmediğiniz faydalarını teker teker ortaya çıkardı.

açısından çeşitli faydalar sunan yün yorganlar hazır yorganları faydaları ile elemeyi başardı. Evinde yün yorganı olan bu faydaları öğrendikten sonra hazır yorganları rafa kaldırıp yünleri indirecek.

BİNBİR FAYDA SAĞLIYORMUŞ...

Eskilerden beri yapılarak evlerde bulundurulan yün yorganlar son zamanlarda kullanılmaya başlayan hazır yorganlar nedeniyle tercih edilmiyor olsa da bu faydalar tekrar yün yorgan kullanmanızı sağlayacak.

Yün yorganlar hakkında yapılan araştırmalar çeşitli faydaları teker teker ortaya koydu. Söz konusu araştırma sonuçlarına göre yün yorganlar ısıyı eşit bir şekilde dağıtarak tüm gece vücudunuzun eşit oranda sıcak kalmasını sağlıyormuş.

Hazır yorganlara nazaran daha ağır olan yün yorganlar aynı zamanda problemlerini ortadan kaldırmada da etkili oluyorlarmış. Ayrıca yün yorganlar seratonin ve uyku kalitesini artıran melatonin seviyelerini yükselterek mutluluk hormonu salgılıyor.

Bu salgılanan hormon sayesinde stres hormonu kortizolün seviyesine düşürerek kaygılanmayı da azaltıcı etkiler sunuyormuş. Kalp atış hızını düşüren yün yorganlar sakinleştirme, anksiyete, uyku bozukluğu ve dikkat eksikliği gibi konularda da etkili oluyormuş.