İnfaz koruma memuru maaşları 2024: Gardiyan maaşları ne kadar?
Haber Merkezi

puanlarının açıklanmasının ardından sonuçlarını öğrenen birçok aday memur maaşlarını araştırmaya başladı.

KPSS puanı ile alım yapan memuriyetler arasında olan infaz koruma memurlarının maaşları da bu kapsamda merak edilenler arasında yer aldı.

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'ne bağlı olarak, Ceza İnfaz Kurumlarında hükümlü ve tutukluların Ceza İnfaz Kurumlarının iç güvenliğini sağlama görevlerinde bulunan gardiyan maaşları araştırılmaya başlandı. Peki, 2024 yılı için gardiyan maaşı ne kadar?

GARDİYAN MAAŞI NE KADAR?

Halk arasında gardiyan olarak bilinen resmî olarak infaz ve koruma memuru ismiyle görev yapan Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'ne bağlı olarak, Ceza İnfaz Kurumlarında hükümlü ve tutukluların Ceza İnfaz Kurumlarının iç güvenliğini sağlamak ve rehabilite etmek ve cezaevi sonrası hayata hazırlanmasını sağlamakla görevli 657 sayılı DMK'ya bağlı olarak istihdam edilen kamu personelidir.

Türkiye'de aylık brüt maaşları, yeni başlayan bir infaz ve koruma memuru için ortalama olarak 35.000 TL ile 40.000 TL arasında değişiklik gösterebilir. Ancak, deneyimli ve unvan sahibi infaz ve koruma memurlarının maaşları genellikle daha yüksektir ve 40.000 TL ile 55.000 TL arasında değişebilir.