KABİNE TOPLANTISI olacak mı, ertelendi mi? Kabine Toplantısı ne zaman, hangi gün yapılacak?

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde gerçekleşen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Pazartesi günü Kabine Toplantısı yapılmadı.

10 ilde hissedilen depremde verilere göre 8 bin 574 kişi can verdi, 49 bin 133 kişi yaralı ve 6 bin 444 bina yıkıldı. bölgelerinde arama kurtarma çalışmaları ise hız kesmeden devam ediyor.

Diğer yandan normal şartlarda Kabine Toplantısı 6 Şubat 2023 Pazartesi günü yapılacaktı. Deprem felaketi sonrasında Kabine Toplantı’nın yapılmamasının ardından vatandaşlar, toplantının ne zaman yapılacağını merak ediyor. İşte detaylar…

Kabine Toplantısı ertelendi mi?

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen şiddetli depremlerin ardından TBMM'nin çalışmalarına bu hafta ara verileceği açıklandı.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Meclis'te gazetecilere yaptığı açıklamada şu sözleri kullandı:

Tüm siyasi parti grup başkanvekilleriyle yaptığımız değerlendirmeler sonucunda, siyasi partilerin uzlaşmasıyla bu hafta TBMM'nin Genel Kurul çalışmalarına bir hafta ara vermeyi kararlaştırdık. Milletvekillerimizi de bölgedeki insanlarımızın yanında olmak, onların acılarını paylaşmak ve onlara destek olmak üzere görevlendireceğiz.

Kabine Toplantısı ne zaman yapılacak?

Kabine Toplantısı normal şartlarda 6 Şubat Pazartesi günü gerçekleştirilecekti. Deprem felaketi nedeniyle ertelenen Kabine Toplantısı’nın ne zaman yapılacağı ile ilgili henüz bir açıklama bulunmuyor. Toplantı tarihi hakkında detaylı bilgi geldiğinde haberimizde yer alacaktır.