Kahvaltıda 1-2 dilim yiyin, uzun yaşamı garantileyin...
ensonhaber.com

Çin’de Şanghay Jiao Tong Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden bir araştırmacı ekibi tarafından 2,3 milyon kişiyle yürütülen geniş çaplı bir araştırma; zihinsel sağlığın sağlıklı yaşlanmaya ve uzun ömürlülüğe katkıda bulunan en önemli faktör olduğunu ortaya çıkardı.

Araştırmacılar, bu durumun peynir tüketimiyle de güçlü bir bağlantısı olduğunun altını çizdi.

Çalışmada en güçlü zihinsel sağlık ve stres direnci seviyelerini bildirenlerin daha fazla peynir yediğini ortaya çıktı.

Zihinsel sağlığı fiziksel yaşlanmaya bağlamak için 33 faktörü kullanan araştırmacılar, peynirin uzun ömürden doğrudan sorumlu olmadığını ancak daha fazla peynir ve meyve alımının yüksek refah skorlarına önemli bir katkı sağladığını buldu.

Newsweek'e göre; Prof. Dr. Tian-Ge Wang, yaptığı açıklamada “Sonuçlarımız, sağlıklı yaşlanmaya yönelik sağlık politikalarında zihinsel sağlığa öncelik verilmesinin öneminin altını çiziyor. Aktif kalmanın, TV izlemeyi kısıtlamanın ve sigaradan kaçınmanın bilişsel işlevi geliştirebileceğini ve yaygın hastalıkları önleyebileceği artık çok net. Tüm bunların dışında peynir türlerinin de sağlıklı bir yaşamda çok önemli etkileri olduğunu bulduk” ifadelerini kullandı.

Özellikle mozeralla tüketilmesi gerektiğinin altı çizildi.

Çin’in en önemli kardiyologlarından olan Dr. Cheng-Han Chen, “Bu iyi bir protein ve kalsiyum kaynağıdır. Hatta bağırsak ve bağışıklık sağlığına fayda sağlayabilecek probiyotikler içerir. Taze mozzarella da doymuş yağ ve sodyum açısından diğer peynirlere göre daha düşüktür. Bu da bu peyniri diğerlerinden bir adım öne çıkarıyor” ifadelerini kullandı.