Kan akış sesi bile duyuluyor! Dünyanın en sessiz odası bakın nerede…
Haber Merkezi

Sessizlik birçok kişiye oldukça cazip gözüken ve zaman zaman arzulanan sessiz bir ortam meğer orada elimizin altındaymış. Her ne kadar sessizlik cazip görünüyor olsa da o odada 1 saat bile kalabilmek tam bir mucize.

Tasarımı iki yıl süren dünyanın en sessiz odası sizi sessizlikten soğutacak kadar ıssız. Her ne kadar oturup bir fincan kahve içip kafa dinlemek için cazip görünüyor olsa da işin aslı ne yazık ki öyle değil.

Öyle bir tasarımla yapılmış bu oda, hiçbir dış bulunmuyor olsa da vücudunuz temel akışında olan seslerin size eşlik edeceği kadar sessiz.

Kan akışınız bile duyuluyor…

Dünyanın en sessiz odası tahmin edebileceğinize kıyasla o kadar sessiz ki kendi kanınızın akma sesini, kalbinizin atışlarını, kulaklarınızın çınlamasını ve hatta kemiklerinizin birbirine sürtünmesini bile duyabilmeniz mümkün oluyor.

Dünyanın en sessiz yeri olarak Guinness Rekorlar Kitabına giren bu da en uzun kalma süresi ise 55 dakika olarak kayıtlara geçmiştir. Minneapolis'teki Minnesota eyaletinde bulunan bu oda genellikle işitme cihazlarının testinin gerçekleştirilmesinde kullanılan yerlerden biridir.

Ses şiddeti -9.4 desibel olan söz konusu odada, normalde "sessiz" olarak adlandırılan yerlerde bile bulunan ortalama 30-60 desibel düzeyindeki seslerden daha az bir ses seviyesi bulunur. İnsan kulağının algılayabileceği en düşük ses şiddeti 0 desibel olarak kabul edilir, bu nedenle -9.4 desibel gerçekten çok, ama çok sessiz olduğunun kanıtıdır.