
Günlük hayattaki ağrıları ilaçlar dindiremeyenler sıcak su torbalarına başvuruyor.
Kadınların regl dönemlerinde karınlarına ve ayaklarına koydukları sıcak su torbaları, ağrıları azaltmaya yardımcı oluyor.
Bir yandan "acaba patlar mı" diye düşünmeden edilemeyen sıcak su torbaları ilaçsız ağrı kesici göreviyle sağlıklı gibi görünsede, gerçekler aksini söylüyor.
Sıcak su torbası bir diğer adıyla termofor; kauçuk gibi maddelerden yapılan, içi sıcak su ile doldurulan ve bu sıcak suyun ısısını belirli bir süre koruyan bir üründür.
Soğuk gecelerin de kurtarıcısı olan sıcak su torbalarını bilinçli kullanmak sağlık açısından büyük bir önem taşıyor.
Peki, sıcak su torbasının zararları neler? Nasıl kullanılmalı? İşte ardındaki tehlikeler...

Sıcak su torbasının sağlığa zararları
Sıcak su torbasının mide-karın arasına koyulması, iç organların hassasiyetini arttırabilir. Uzun süre sıcağa direkt maruz kalmak, organlar için sağlıklı değildir.
Her karın ağrısında sıcak su torbasına başvurmak doğru değildir. Örneğin eğer karın ağrısı apandisit yüzündense sıcak su torbası tam tersi etki yapabilir.
Nörolojik rahatsızlıkları olan kişiler hissizlik yaşandığı için olası bir yanma ve tahriş durumu hissedemezler. Bu nedenle sıcak su torbası kullanılmaması gerekir.

Ağrılı bölgede bir enfeksiyon söz konusu ise, sıcak suyun da etkisi ile enfeksiyon vücuda daha hızlı şekilde dağılabilir.
Safra kesesindeki taşlardan kaynaklı ağrılar için sıcak su torbası kullanılmamalıdır.
Plastik ve kauçuk maddelerden elde edilen sıcak su torbası, hassas ciltler için de uygun değildir; yanık ve tahrişe neden olabilir.
Ayrıca, patlama riskine karşı da her an dikkatli olunması şarttır.
