Karpuz kabuğundan gelen güzellik! Dondurup yüzünüze uygulayın neler oluyor görün…
ensonhaber.com

Sağlığınız için faydalı olan meyveler arasında yer alan karpuz yaz aylarında sıkça tüketilen ferahlatıcı besinlerdendir. Sabah kahvaltılarından akşam yemeklerine kadar soflardan eksik olmayan karpuz kabuklarıyla da mucizeler yaratıyormuş.

Bunca zaman karpuzu kestikten sonra çöpe attığınız kabuklar meğer cildiniz için birçok fayda sağlıyormuş. Cilde bu denli etkilerini öğrendikten sonra bir daha çöpe atmayacak buzluğunuzu kabukla dolduracaksınız.

Doğal yöntemleri arasında yer alan karpuz kabuğu zengin içeriği sayesinde bakın cildiniz için nasıl faydalı etkiler sunuyormuş.

Atmayın, dondurun…

Karpuzu doğradıktan sonra kabuklarını da küçük parçalar halinde keserek bir poşete koyun ve ardından buzluğa koyun. Sabah ve akşam donmuş olan karpuz kabuklarını cildinize uygulayınca yaşayacağınız değişime inanamayacaksınız.

Karpuz kabuğu, ferahlığı sayesinde cildinizi ferahlatır gözeneklerinizi sıkılaştırıcı etkiler sunar. En önemlisi estetik açıdan sizi rahatsız eden lekelerin zamanla solmasını sağlayarak cildinize iyileştirici etkiler sunar.

Kan dolaşımını hızlandırıcı etkiye sahip olan karpuz kabuğu düzenli olarak cilde uygulandığında daha temiz ve sıkı bir cilde sahip olmanızı sağlar. Sizde doğal yollarla cildinize parlaklık ve sıkılık kazandırmak istiyorsanız karpuz kabuklarını dondurarak bu yöntemi mutlaka uygulayın.