Karpuzu buzdolabında saklayanlar dikkat! Meğer buzdolabına koymak…
Haber Merkezi

akşamları denilince ilk akla gelen yiyecekler arasında karpuz ilk sırada yer alır. Kahvaltı sofralarından akşam yemeklerine kadar ferahlatan yiyecekler arasında olan karpuz alınır alınmaz buzdolabına konulur.

Uzmanlar buzdolabına konulan karpuzlar hakkında da uyarılarını yineledi. Kesilmiş ya da bütün fark etmeksizin buzdolabında saklanması her ne kadar serinletici olsa da açısından önerilmiyormuş.

Karpuzları buzdolabında saklayınca…

Uzmanlar bu kez karpuzlar hakkında uyarılarda bulundu. Uzmanlar, kesilmemiş ve bütün halde buzdolabına konulan karpuzun faydalarının azaldığı belirtti.

Yapılan araştırmalara göre, oda sıcaklığında bırakılan karpuzlar buzdolabında saklananlara kıyasla daha fazla antioksidan içeriyormuş. Dalından koparıldıktan sonra olgunlaşmaya devam eden karpuz, bu süreçte antioksidanlarını da geliştiriyor. Ancak karpuz birden soğuk bir ortama konulduğunda, bu gelişim süreci kısaldığından buzdolabında muhafaza edilmesi önerilmiyor.

Özellikle de karpuzu hemen tüketmeyi düşünmüyorsanız, kesilmemiş haldeyken buzdolabına koymaktan vazgeçin. Elbette, kesildikten sonra bozulmasını önlemek için buzdolabında saklamanız gerekiyor. Ancak, karpuzu dolaba koymadan önce dış yüzeyini iyice yıkayarak kir, mikrop ve bakterilerden arındırmak oldukça önemli.

Karpuzun kabuğunu yıkamak kadar, kesildikten sonra buzdolabında fazla bekletmeden tüketmek de önemlidir. Uzmanlar, kesilmiş karpuzun buzdolabında en fazla 3 gün saklanabileceğini belirtiyor.