Korkmamak elde değil! Et yiyen dev çekirge ortaya çıktı, boyutuyla şaşkına çevirdi…
ensonhaber.com

Batman’ın Sason ilçesine bağlı olan Dereköy’de görülen çekirge hayrete düşürdü. Bir evin bahçesinde görüntülenen çekirge bilinenlerin aksine etçil türler arasında yer alıyor.

Genellikle tarlalarda ve ormanlık alanlarda rastlanan ve Latince adı "Saga ephippigera" olan bu çekirge, büyüklüğü ve çıkardığı sesle oldukça dikkat çekiyor. Yerleşim yerlerinden uzakta yaşamasına rağmen yiyecek bulma sıkıntısı yaşadığında şehirlere de gelebilen bu çekirge, bu kez kent merkezinde görüldü.

Batman'da yaşayan ve çekirgeye evinin bahçesinde rastlayan Bayram Zırığ, bu büyüklükteki çekirgelerin insanlara zararı olmadığını aktardı.

Zararlı haşereleri yiyor!

Dicle Üniversitesi Fen Fakültesi Zooloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Satar, etçil çekirgenin türleriyle beslendiğini ve tarımsal açıdan zararlı haşereleri de yediğini belirtti.

Ayrıca Satar, bu türün Latince isminin "Saga ephippigera" olduğunu ifade ederek, "Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yoğun olarak görülen türün antenleriyle birlikte uzunluğu 25 santimetreyi buluyor. Bölge halkı tarafından bilinen fakat görmeye alışık olmayan kişilerce panikle karşılanan bir çekirge türü." dedi.