Kuledeki görevliler şoka girdi! O uçak yolcuğu tam 37 yıl sürdü, gerçek bambaşka çıktı…
ensonhaber.com

Zaman zaman sosyal medyanın gündemine gelen Pan American 914 olayı gerçekliyle şaşkına çevirdi. Olayda Pan American 914 isimli uçağın sırra kadem batığı senelerce dilden dile dolaştı. Ancak gerçekler herkesi şaşkına çevirdi.

1955 yılında New York – Miami arasındaki seferini gerçekleştirecek olan Pan American 914 sosyal medyada yankı uyandıran olaya göre sırra kadem basmış ve tam 37 yıl sonra geri dönmüştü.

22 Temmuz 1955 tarihinde alevlenen bu olayda iddiaya göre uçakta yer alan 57 yolcu ve 6 mürettebatıyla Pan American 914 Miami’ye hiç inmedi. İşin garibi ise hakkındaki tüm bulgular tamamıyla uçağın kaybolduğu yönündeydi.

Arama çalışmaları başlatıldı…

Uçağın kaybolduğuna dair işaretlerin aksine uçağın ne gökyüzünde bir sorun yaşadığına ne de farklı hiçbir bilgi bulunmaması olayı ilginçleştiriyordu. Uçağı bulmak için ise Atlantik Okyanusu’nda arama çalışmaları başlatıldı ancak verilen tüm çabalar ne yazık ki boş çıkmıştı. Uçakta bulunan herhangi bir kişiye dair hiçbir iz bulanmamıştı.

Arama kurtarma ekipleri uçaktan hiçbir iz bulamayınca yetkililer uçaktaki herkesin öldüğünü ve uçağın bulunamadığını içeren resmi bir açıklama yaptı. Açıklamanın ardından üzerinden zaman geçmesiyle birlikte unutulan bu olay 1992 yılında tekrardan alevlendi.

37 yıl sonra indi!

1992 yılında Venezuela Havalimanı'nda çalışan Juan de la Corte adlı görevli uçuş takip merkezinde gözlem yaparken bir anda belirip kaybolan bir nokta gördü. Corte’nin iddiasına göre ise bu bir uçaktı.

Corte ve ekip arkadaşları Pan Amercan 914 ile iletişime geçerek saati ve tarihi sorduklarında aldıkları cevap karşısında şaşkına döndüler. Tarihin 2 Temmuz 1955 olduğunu söyleyen pilot yetkililerden aldığı cevap karşısında uçağın kapılarını kapatarak izinsiz bir şekilde kalkışa geçerek gözden kayboldu.

Basında çok ses getiren olayda Pan American 914'ün kayboluşuna, yeniden ortaya çıkışına ve sonunda gökyüzüne dönerek yok oluşuna dair hiçbir kanıt yoktu.

Gerçek bambaşka çıktı…

Basında bu denli yankı uyandıran Pan American 914 olayını araştırmaya başlayan uzmanlar asıl gerçekle yüzleşti. Uzmanlar, bu olayın uydurma hikayelerle uzmanlaşmış olduğuna inanılan Weekly World News tarafından servis edildiğini tespit etti.

Bunlara ek olarak Weekly World News yıllar içinde güncelleme yaparak yeniden yayınladığı Pan American 914 haberlerinde yolcuların olduğu iddia ettiği fotoğrafları her defasında farklı yayınladığı görüldü. Görgü tanığı olarak adlandırılan Juan de la Corte adlı kişinin hiç olmadığı ve fotoğrafının internetten bir stok fotoğraf sitesinden alındığı tespit edildi.