LGS sınavı ne zaman, ertelenecek mi? İşte 2023 LGS sınavı tarihi...

LGS sınavı hakkındaki son gelişmeler merak ediliyor. Ülkemizde meydana gelen depremler sonrası LGS sınavının ertelenip ertelenmeyeceği sorgulanmaya başlandı. Milli Eğitim Bakanı Özer, 10 ildeki okulların açılış tarihlerini paylaşmış ve LGS ile ilgili "LGS sınavının tarihini de daha ilerleyen günlerde açıklayacağız." ifadelerini kullanmıştı.

2023 LGS sınavı ertelenecek mi?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, CNN TÜRK canlı yayınında önemli açıklamalar yaptı ve LGS sınav tarihi hakkında konuştu. Özer, LGS hakkında "Dikkat ederseniz sınavla ilgili bir tarih açıklamadık, koşulların iyileşmesine göre açıklayacağız. Tüm öğrencilerimizi düşünecek şekilde kararlarımızı aldık. LGS sınavının tarihini de daha ilerleyen günlerde açıklayacağız." ifadelerini kullandı.

LGS sınavı başvuruları ne zaman başlıyor?

Liselere Geçiş Sınavı başvuru tarihi henüz duyurulmadı. Geçtiğimiz sene başvurular, bütün 8. sınıf öğrencileri için 4-14 Nisan tarihlerinde alınmıştı.

LGS konuları hakkında da konuşan Bakan Özer, "LGS'de sadece 8’inci sınıfın birinci dönemi konuları dahil olacak. Yani 8’inci sınıfın ikinci dönemi dahil olmayacak." dedi.

YKS hakkında d konuşan Özer, "Yine YKS'de 12’nci sınıfın ikinci dönem konuları sınavda dahil olmayacak. Bunu da tüm kamuoyuyla paylaşmış olayım. Biz bakanlık olarak hızlı bir şekilde tüm okullarımızı çocuklarımızla buluşturmak için elimizden gelen çabayı sarf ediyoruz." şeklinde konuştu.