Mavi yemiş hasadı başladı: 7 hastalığa birden şifa veriyor... Kilosu 300 lira
ensonhaber.com

Giresun'da sağlık sorunlarıyla mücadele ederken keşfettiği bir çözümle hayatını değiştiren elektrik mühendisi Refik Aslan, mavi yemiş yetiştiriciliği sayesinde yeni bir geçim kaynağı buldu.

Halk arasında yaygın olarak bilinen yaban mersini olarak da adlandırılan bu süper meyveyi tedavi amaçlı yetiştirmeye başlayan Aslan, bir dönüm araziden neredeyse bir ton ürün elde ettiğini belirtti.

Mavi yemişin kilosu 250 ila 300 lira arasında satılıyor ve sağlık açısından pek çok faydası olduğu biliniyor.

Altın gibi tartılarak satılıyor

Elektrik mühendisi Refik Aslan, Giresun'un Bulancak ilçesinde fındık bahçesi yerine yıllar önce diktiği yaban mersini olarak bilinen mavi yemişin hasadına başladı.

Sağlık sorunlarıyla mücadele ederken memleketine dönen Aslan, mavi yemiş yetiştiriciliğiyle ilgili ilk başlarda alışılmadık tepkiler aldığını ancak bugün ise bu kararının takdir edildiğini dile getiriyor.

Hasat ettiği mavi yemiş meyvelerini altın gibi tartılarak satıldığını belirten Aslan, bu süper meyvenin hem sağlık hem de ekonomik açıdan değerini vurguluyor.

7 hastalığa şifa oluyor

Yaban mersininin faydalarını anlatan Aslan, “Mavi yemiş her şeyden önce sağlık meyvesidir. Çok lezzetli bir meyve ve süper meyve olarak tanımlanıyor. İçeriğindeki bileşikler kardiyovasküler sistem için çok yararlı. Bu nedenle kalp hastalıklarına ve tansiyona iyi geliyor.

Şeker hastalığına, retina yırtıklarına, pankreasa, hipertansiyon ve düz kaslara inanılmaz derecede iyi geliyor. Kısacası parkinsondan demansa eklem hastalıklarından, bağırsak hastalıklarına kadar birçok hastalığa iyi geldiğini bilimsel olarak da kanıtlanmış durumdadır.” dedi.

KAYNAK: İHA