Morarma deyip geçmeyin! Meğer tırnak üzerindeki morarmalar o hastalığın habercisiymiş...
Seda Yeşilyurt

yüzeyinizde zaman içerisinde çeşitli nedenlerden dolayı oluşan ve çoğu zaman önemsenmeyen morarma sorunu meğer dikkat edilmesi gereken durumlar arasında yer alıyormuş.

Tırnak yüzeyinde meydana gelen çeşitli değişiklikler arasında olan morarmalar herhangi bir şeye maruz kalmadan oluşuyorsa bir uzmana danışmak gerekiyormuş.

Sizin de tırnak yüzeyinizde kendiliğinden oluşan ve geçemeyen lekeler varsa tırnaklarınız o hastalığın haberini veriyor olabilir.

GÖZ ARDI ETMEYİN...

Sosyal medyada sağlıkla ilgili paylaşımlar yapan Dr. Lindsey Zubritsky adlı bir kullanıcı geçtiğimiz günlerde tırnak yüzeyinde oluşan lekelenmeler hakkına çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Zubritsky söz konusu videosunda, tırnağınızda koyu renkli dikey bir çizgi gözlemlerseniz en kısa zamanda bir uzmana danışmalısınız. Bunun nedeni ise subungual melanom adı verilen nadir bir kanser türü olabileceği ihtimalidir.

Bu tür belirtiler genellikle kolay bir şekilde gözden kaçabileceği, çünkü belirti olarak genellikle morarma şeklinde göründüğünü de aktardı. Subungual melanom, koyu kahverengi ya da siyah çizgi şeklinde kendini gösterebileceğinin altını çizdi.

Ayrıca Zubritsky, bunun gibi belirtiler, tırnak altında kan birikmesi ve zamanla büyümesi ile oluşan subungual hematomla ile karıştırılmaması gerektiğini analtıığı videosunda tırnak yüzeyinde oluşan farklılıkların dikkate alınmasını her belirtinin kanser riski taşımıyor olsa da mutlaka bir uzmana danışılması gerektiğinin altını çizdi.