Naci Görür’den korkutan uyarı! O şehirde yaşayanlar resmen fayın üstünde oturuyorlar...
Seda Yeşilyurt

Televizyon programlarında çeşitli uyarılarda bulunan uzmanı Prof. Dr. Naci Görür’de çarpıcı bir açıklama geldi.

O şehrimizin yanlış kurulduğunu dile getiren Görür, fay hattının hemen üstünde olduğunu belirtti. Görür, şehrin fay üstünde konumlanması nedeniyle ciddi bir deprem tehlikesinde olduğunu vurguladı.

Fay hatları üzerinde ve alivyonlarla kaplı bir alanda bulunduğunu aktaran Görür, "Fayın üzerinde oturuyorsun bir de birkaç tane fay mevcut.” ifadeleri ile şehrin sakinlerini korkuttu.

“ERCİYES DAĞININ NEDENİ FAY...”

Depremler hakkında yaptığı açıklamalarla gündemin nabzını tutan Görür bu kez Kayseri’nin yanlış yere kurulmuş olduğunu aktardı.

Kayseri’nin ciddi bir deprem tehdidi altında olduğunu belirten Görür, bir fayın üzerinde oturuyor Kayseri yanlış yere kurulmuş Erciyes dağının nedeni fay” ifadelerini kullandı.

Açıklamalarında, Kayseri’nin, fay hatları üzerinde ve alüvyonlarla kaplı bir alanda bulunduğunu ifade eden Görür, “Fayın üzerinde oturuyorsun bir de birkaç tane fay mevcut. Erciyes havzasını çeviren. Tamamen tektoniğe bağlı gelişmiş bir ova alanı var, akarsuyun geçtiği” şeklinde konuştu.

Görür, şehir merkezinin alüvyonlarla kaplı bir zemin üzerine kurulduğunu belirtirken, bu durumun deprem riskini daha fazla artırdığını ve “Alüvyonlarla yüklü alan. Gelip şehri de alüvyonların üzerine kurmuşsun. Olabilecek en tehlikeli yere. Olabilecek bir depremde sıvılaşma da olur deprem hızı en şiddetli olur depremin şiddeti fazla olur. Yapılmaması gereken yanlış yapılmış. Şehir en tehlikeli yere kurulmuş” şeklinde yaptığı açıklamalar ile dikkat çekti.