O kokuyu alıyorsanız dikkat! Meğer inme hastalığın ilk habercisiymiş…
Haber Merkezi

Birçok kişinin yaşamak istemediği hastalıkların başında gelen inme meğer o kokuyla ilk belirtilerini gösteriyormuş. İnme ya da felç geçiren kişilerin aldıklarını söyledikleri o dikkat edilmesi gereken belirtilerin başında yer alıyormuş.

Uzmanlar, felç geçiren kişilerde, felçten etkilenen beyin bölgesine göre bu kokunun ortaya çıkabileceğini, halüsinasyon kokunun sadece yanan o kokusundan ibaret olmadığını, her türlü şey olabileceğini aktardılar.

O koku belirti olabiliyormuş…

İnme geçiren birçok kişinin aldığı o halüsinasyon koku meğer kahvaltılardan aşina olunan yanmış ekmek kokusuymuş. Felç geçirmeden önce bu kokuyu duyduklarını iddia eden kişilerin böyle bir koku duymasının nedeni ise felçten etkilenen beyin bölgesinden kaynaklanabiliyormuş.

Fantosmi adı verilen bu koku genellikle kendiliğinden geçiyor olsa da belirgin bir kaynağı olmadan sürekli tekrarlıyorsa o zaman bir doktora görünmeniz sağlığınız açısından oldukça önemlidir.

Ancak uzmanlar sadece bu kokuya bağlı olmaksızın inme gibi önemli bir hastalığın diğer belirtilerine dikkat edilmesi gerektiğini de vurguladı.

Söz konusu diğer belirtiler arasında ise yüzde sarkma, kolda güçsüzlük, konuşma zorluğu ve vücudun bir tarafında uyuşma en belirgin belirtiler arasında yer alıyor.