O marka kolonyalara toplatılma kararı! Evinizde varsa kullanmayın...
Haber Merkezi

Türkiye’nin köklü markalarından biri olan Eyüp Sabri Tuncer ile ilgili Avrupa Birliği’nin (AB) yürütme organı Avrupa Komisyonundan önemli bir karar çıktı.

Avrupa Komisyonu, ünlü kolonya markasının Mart 2022’den önce üretilen bazı ürünleri için ‘acil toplatma’ kararı aldı. Kararın gerekçesi ise, bu ürünlerde yer alan bir maddenin sağlık açısından tehlike oluşturabilecek olması olarak belirtildi.

Avrupa Komisyonu’nun resmi internet sitesinde yayımlanan bilgiye göre, toplatmaya konu olan ürünlerde 2-(4-tert-butylbenzyl) propionaldehyde (BMHCA) adlı yasaklı madde kullanıldığı belirtildi.

SADECE EYÜP SABRİ TUNCER DEĞİL...

Söz konusu olan kararın sadece Eyüp Sabri Tuncer'e ilişkin olmadığı aynı zamanda ürünleri için toplatma kararı verilen firmalar arasında Unilever, Dove, L'Oreal, Nivea, Palmolive ve Schwarzkopf gibi Türkiye'de de satış yapan dünya devlerinin de yer aldığı belirtildi.

2022 yılından önce üretilen kolonyalarda söz konusu maddenin, üreme sistemine zarar verdiği ve cilt hassasiyeti yarattığı ifade edildi. Bu ürünlerin, kozmetik yönetmeliklerine uygun olmadığı gerekçesiyle toplatılmasına karar verildi.

Avrupa Komisyonu’nun listesinde Eyüp Sabri Tuncer'e ait toplatılma kararı verilen ürünler ise şu şekilde:

-Bodrum Mandalinası (1L, 400ml, 200ml, 150ml)

-Klasik Limon (1L, 400ml, 200ml, 150ml)

-Tütün (1L, 400ml, 200ml, 150ml)

Gardenya (1L, 400ml, 200ml, 150ml)

-Love Kisses (50ml, 250ml

-Empress (50ml)

-Wild Beauty (50ml, 250ml)