O şekilde uyuyanlar dikkat! Meğer böbrek yetmezliği riskini artırıyormuş…
Haber Merkezi

düzenleri üzerinde yapılan yeni bir araştırma çarpıcı sonuçlara imza attı. Uyku kalitenizin mikrovasküler hasar açsından önemli sonuçlarına vurgu yapıldı. Diyabet sorunu yaşayan kişilerde aşırı uyku mikrovasküler hasarı yüzde 31 arttırırken az uykunun ise bu riski yüzde 38 oranında artırdığı tespit edildi.

Yapılan çalışmalarda ideal uyku saatinin ise 7 ila 9 saat arasında olduğu saptandı. Danimarka’da gerçekleşen söz konusu araştırmada yüzlerce kişinin uyku ve düzenleri test edilerek çarpıcı sonuçlara imza atıldı.

Uyku düzenini hemen değiştirin…

Araştırma sonucunda özellikle diyabet rahatlığı şikayeti olan kişilerde uyku düzeninin önemi vurgulandı. Az ya da çok uyumak söz konusu mikrovasküler hasarı arttırdığından mikro damar sorunlarına yani yüksek tansiyon, kalp hastalıklarına, körlüğü ya da böbrek yetmezliğine yol açabilecek kadar tehlikeli olduğu tespit edildi.

Araştırmayı gerçekleştiren ve uyku düzenine dikkat edilmesini vurgulayan uzmanlar "Son zamanlarda teşhis konulan Tip 2 diyabet hastalarında, hem kısa hem de uzun uyku süreleri, geceki optimum uyku süresine kıyasla daha yüksek oranda mikrovasküler görülme sıklığıyla ilişkilidir." ifadelerini kullandı.

Sizde diyabetten şikayetçiyseniz uyku düzeninize dikkat etmeyle başlayarak olası hastalık risklerini azaltmada etkili sonuçlar elde edebilir ve sağlıklı bir uyku ile mikrovasküler hasar riskini azaltabilirsiniz.