Odalara o çiçeği koyan yaşadı! Sıcağı emip buz gibi yapıyor...
Seda Yeşilyurt

Doğanı çeşitleri mucizeleri arasında yer alan ve yetiştirildiğinde evde serinlik etkisi yaratan bitkiler de bulunur. Bu bitkiler havadaki toksinleri temizlemekte oldukça etkili olduğundan doğal klima etkisi yaratmada oldukça etkilidir.

Bunaltıcı sıcaklardan kurtulmak için klima veya vantilatör açma devri bitti. Kabaran elektrik faturalarına son vereceğiniz bu doğal klima ile rahat edeceksiniz.

Odalarınıza yerleştireceğiniz o bitki düzenli sulandığında ve bakımları özenle yapıldığında evinizin sıcaklığını doğal yollarla düşürmede etkili olacak.

HER ODAYA BİR DOĞAL KLİMA

Doğanın bizlere sunduğu alternatifler sıcak yaz günlerinde ferahlamamızı da sağlıyor. Evlerde yetiştirdiğiniz bitkilerde doğru seçimleri yapmak evinizde ferah bir ortam sağlayabiliyorsunuz.

Evde bakacağınız kauçuk bitkisi evin sıcaklığını doğal yollarla düşürmek için oldukça etkili bir yöntemdir. Kauçuk bitkisi, yaprakları aracılığıyla çevreden nem emerek buharlaşma yoluyla havayı soğutabilen bitkiler arasında yer alır.

Odalara yerleştireceğiniz kauçuk büyük yaprakları sayesinde havadaki toksinleri temizleyerek nemi artırarak serinlemenize yardımcı olur.

Ancak bitkinin düzenli sulanması ve bakımlarının özenle yapılması serinletici etkilerini azaltmadan almanız için oldukça önemlidir.