Ölüm bölgesi olarak biliyor, dünyada sadece orada cinayet suçsuz kalıyor…
Haber Merkezi

Dünyada “Ölüm Bölgesi” olarak adlandırılan o yer olağanüstü hidrotermal ve jeolojik özelliklerinin yanında bir de cinayetin suçsuz bırakılmasıyla biliniyor.

Cinayetin suçsuz kaldığı o bölge yasal bir boşluk sebebiyle ölüm bölgesi unvanını almış durumda. Her ne kadar kolluk kuvvetleri tarafından önlemler alınıyor olsa dahi o bölgede işlenen cinayete herhangi bir suç uygulanmıyor.

Büyük bir parkın içerisine dahil olan bu bölge tüm parkı değil neyse ki sadece 80 metre karelik bir alan için geçerliliğini sürdürüyor.

Milli parkın içinde ölüm alanı…

ABD’nin batısında bulunan Wyoming eyaletini kaplayan ve komşu eyaletlere kadar uzanan Yellowstone Milli Parkı ölüm bölgesine ev sahipliği yapıyor.

Bir yasal boşluk nedeniyle cinayetin suçsuz kaldığı bu bölgede suçu kavuşturulması neredeyse imkansız oluyor.

Anayasası'nın 6. maddesinde, "Federal ceza davalarındaki jüriler, suçun işlendiği eyaletin yanı sıra bölgeden de gelen kişilerden oluşmak zorunda." Yer alan bu ifade Yellowstone parkındaki o noktada hayvanlar dışında herhangi bir insan yaşamı olmadığından jüri oluşturulmamasına neden oluyor.

ABD adalet sistemine göre yasal bir jüri oluşturulmadığından bu bölgede işlenen cinayet suçlarının teoride suçsuz olmasına olanak sağlıyor.