Patatesler böyle gözüküyorsa dikkat! Meğer hastalık saçıyormuş…
Haber Merkezi

İster te başına ister de herhangi bir yemeğe katıldığında her hali ile tüketilen patates mutfakların olmazsa olmazlarındandır. Ancak bazı durumlarda patateslerde bozulmalar meydana gelebilir.

Özellikle saklama koşullarına bağlı olarak filizlenme sorunu yaşanan patatesler de en çok karşılaşılan diğer sorun ise yeşillenme sorunudur.

Çoğu kişi için önemsiz görülen bu durum soyulma esnasında temizlenerek pişirilmeye devam edilir. Ancak bu yeşillenme sandığınız kadar masum olmayabiliyormuş. Adeta tehlikesi taşıyan yeşillenmiş patatesler bakın neden tüketilmemesi gerekiyormuş.

Ağzınıza bile sürmeyin!

Patates saklama koşullarına bağlı olarak oluştuğu düşünülen sorunlar arasında yer alan yeşillenme en az önemsenen durumlar arasında yer alırken meğer oldukça önemliymiş.

Söz konusu olan yeşillenme durumu patatesin içerisindeki klorofil maddesinin arttığını gösteriyormuş. Klorofilin yanında aynı zamanda yeşillenmeyle birlikte solanin üretimi de başlıyormuş.

Patatesin solanin üretmesi de patateste kimyasal zehir oluştuğu yönünde bir işaretmiş. Tam olarak bu durumda ne yazık ki yeşile dönmeye başlayan patates zehirlenme riskini de beraberinde getirir.

Patateslerde meydana gelen yeşillenme durumu ne kadar yaygın ise zehirleme durumu da o denli yüksek olduğundan patatesleri yeşillendiği zaman kesinlikle tüketmemeye özen göstermeniz sağlığınız için oldukça faydalı olacaktır.