Prenses Diana’nın eşyaları açık artırmaya çıktı! Fiyatları 4 milyon sterlini aştı...
ensonhaber.com

Yardımseverliği ve zarafeti ile tüm dünyada adını duyuran Prenses Diana ölümünün üzerinden 27 yıl geçmesine rağmen hala aynı sevgi ve minnetle anılan isimlerin başında yer alıyor.

İngiliz halkı için benzersiz bir yere sahip olan Prenses Diana’ya ait olan ve toplamda 200 parçadan oluşan bir koleksiyon Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) düzenlenen bir ile alıcı buldu.

NTV’de yer alan habere göre, Prenses Diana’nın elbise ve mektuplarının bulunduğu koleksiyon içerisinde aynı zamanda bir zamanlar kraliyet ailesinin üyelerine ait olan eşyalarda yer alıyor.

Rekor fiyata satıldı…

Kaliforniya’da düzenlenen açık artırmada yer alan koleksiyon Prenses’in kişisel eşyalarının yer aldığı en kapsamlı koleksiyon olarak rekor fiyata alıcı buldu.

Prenses Diana’nın 1987’de Londra ve Almanya’da giydiği, Victor Edelstein tarafından tasarlanan gece elbisesi 910 bin dolara alıcı buldu. Elbise, tahmin edilen fiyatın 4 katına satılırken, iki kez giydiği Murray Arbeid imzalı mavi elbisesi de tahminlerin üzerine çıkarak beklenenin 4 katı fiyatına, 780 bin dolara satıldı.

Ayrıca yine başka bir kıyafet olan 1992'de Prens Harry'nin Notting Hill'deki okulundan ayrılırken giydiği, Walker tarafından tasarlanan pembe çiçekli ipek gömlek elbise 444 bin 500 dolara satıldı.

Elbiselerinin yanı sıra mektuplarında satışa çıktığı açık arttırmada, Diana'nın Harry'ye hamile olduğu sırada Maud Pendrey'e 1984 yılında yazdığı üç sayfalık mektup, tahmininin yaklaşık 15 katına 44 bin 450 dolar satıldı.

Prenses Diana ve diğer kraliyet üyelerinin eşyalarının bulunduğu koleksiyon toplamda 4 milyon sterlinden fazla bir fiyata satılarak bir rekora imza attı.