Rüyaların hayra çıkması için okunacak dualar! Kötü rüya gören okusun...
ensonhaber.com

Peygamber (s.a.s.)'in bir hadisinden hareketle rüyalar, genel olarak, rahmânî, şeytânî ve nefsânî olmak üzere üçe ayrılabilir.

Peygamberlerin gördüğü rüyalar vahiy mahiyetinde olduğu için delildir. Peygamberlerin dışındaki kimselerin rüyası ise, delil değildir.

Kötü gören Müslüman bir kimse, etkilendiği takdirde Allah'a sığınmak ister. Bu vesile ile okumaya yönelir ve hayra yorulmasını diler.

Peki, kötü rüya görünce hangi dualar okunur? Rüyaların hayra çıkması için okunacak dua hangisi? İşte yanıtı...

Kabus görünce ne yapmalı

Câbir radıyallahu anh’den rivayet edildiğine göre, Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:

“Sizden biriniz hoşlanmadığı bir rüya görünce, sol tarafına üç defa tükürsün; şeytanın şerrinden de üç defa Allah’a sığınsın; yattığı tarafından da öbür yanına dönsün”. (Müslim, Rü’yâ 5. Ayrıca bk. Ebû Dâvûd, Edeb 88; İbni Mâce, Ta’bîr 4)

Rüyaların hayra çıkması için okunacak dua:

Kötü bir rüya gördükten sonra 1 Fatiha Suresi, 11 İhlas Suresi ve Hüvallahillezi Suresi okunarak, "Allah'ım gördüğüm rüyanın şerrinden sana sığınırım, gördüğüm bu rüyayı hayra çevir" diye dua edilebilir.

"Allahümme ente rabbi la ilahe illa ente aleyke tevekkeltü ve ente rabb'ül-arş'il-azim, maşallahü kane ve ma lem yeşe lem yekün ve la havle ve la kuvvete illa billah'il Aliyy'il Azim"

Allah'ım sen benim Rabbimsin. Senden başka hiçbir ilah yoktur. Sana dayandım. Sen yüce arşın Rabbisin. Allah'ın istediği, dilediği olur. İstemediği olmaz. Güç ve kuvvet ancak yüce Allah sayesindedir.