Salçaya  bir tutam ekleyin küf sorununu ortadan kaldırın...
Haber Merkezi

Mutfakların olmazsa olmaz ürünleri arasında olan ve yemeklerin lezzetine lezzet katan salçalar pekte uzun ömürlü olmayan gıdalar arasında yer alır.

Hemen her yemekte kullanılan salçaların raf ömrünün uzun olmaması kısa süre içinde küflenme sorunu ile karşı karşıya kalmanıza neden olur.

Salçaların küflenmesini önlemek adına ise başta dondurucuda saklamak gibi çeşitli yöntemler uygulanır. Ancak salçanızın içine katacağınız o bir tutam baharat uygulanan tüm yöntemleri unutturacak.

SALÇANIN İÇİNE BİR TUTAM EKLEMEK YETİYOR...

Salçalar küflendiğinde küflü kısmı temizlenerek tüketilmeye devam ediliyor olsa da bu küf sorununu önlemek için uygulayacağınız bu yöntem sizi küf temizlemekten kurturacak.

Sağlık açısından da doğru olmayan küf temizleme işlemini sizi unutturacak yöntemde salçaya bir tutam tuz eklemeniz yeterli olacak. Fabrika üretimi olan salçalarda tuz neredeyse hiç kullanılmadığından salçalar tuzun koruma işlevinden de uzak kalırlar.

Salçanızın üzerine ekleyeceğiniz bir tutam tuz salçanızı küfe karşı korumada oldukça etkili olacak küf temizleme derdi olmadan salçanız bitine kadar gönül rahatlığı ile kullanabileceksiniz.