Yağdanlığı nohutla temizleyin, nasıl pırıl pırıl oluyor görün....
Haber Merkezi

Mutfakta en çok kullanılan araç gereçlerin başında gelen yağdanlıklar hem masalarda hem de tezgah üstlerinde sıklıkla kullanılır. ile bu denli teması nedeniyle kısa sürede kirlenen yağdanlıklar çeşitli yöntemlerle temizlenebilir.

Bulaşık makinesi yağdanlıkları temizlemek için belki de ilk tercihler arasında yer alır. Ancak bazı durumlarda ne yazık ki bulaşık makinesi de çoğu zaman tamamen yağdan arındırmayabilir.

Yağdanlıkları temizlemek için kullanacağınız nohut yöntemi sayesinde yağ kalıntılarından tamamıyla kurtulacak ve cam yağdanlıklarınız tıpkı ilk günkü gibi olacak.

Birkaç adet nohut yetiyor…

Yağdanlığı temizlemek için deterjanlarınızın yanına nohut eklediğinizde yağdan eser kalmıyor tertemiz oluyor. Yağdanlığın içerisine çamaşır suyu ve bulaşık sabunu koyduktan sonra içerisine 5-6 adet nohut ekleyin ve üzerine kaynar su ilave edin.

Daha sonra yağdanlığın kapağını kapatarak iyice çalkalayın. Aynı karışımı dış yüzeyi içinde kullanarak temizliğinize sünger yardımıyla devam edin ve birkaç dakikanın ardından durulayarak yağdanlığınız nasıl pırıl pırıl oluyor izleyin.