Sivas’ta yazın toplanıyor; kurusu altınla yarışıyor! Bir kaşığı tüm ağrıları bıçak gibi kesiyor
Haber Merkezi

Sivas’ın mutfak kültüründe önemli bir yere sahip olan kurusu, son zamanlarda yemeklerde sıkça tercih edilmeye başlandı. Madımak bitkisinin sunduğu sağlık faydaları da oldukça etkileyici.

Antioksidan özellikleri sayesinde serbest radikalleri etkisiz hale getirerek hücre hasarını önleyen madımak, sindirim sistemine de büyük katkı sağlıyor.

Sindirim sorunlarını hafifletiyor ve sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı oluyor. Ayrıca bağışıklık sistemini güçlendirici etkisiyle vücudu hastalıklara karşı koruyor.

Madımak, anti-inflamatuar özellikleri sayesinde ağrı ve iltihapları azaltıyor, kan şekerini dengelemeye yardımcı oluyor ve diyabet yönetiminde destek oluyor.

Siz de madımağın bu faydalarından yararlanmak isterseniz, işte size harika bir madımak yemeği tarifi...

MADIMAK YEMEĞİ TARİFİ

Malzemeler;

-1 kilo madımak

-2 kaşığı tereyağı

-4 yemek kaşığı bulgur

-1 tatlı kaşığı tuz

-3 tane sarımsak

-1 tane küçük boy soğan

-Bir miktar su

Yapılışı;

Madımağı ince ince doğrayın, iyice yıkayın.

Orta boy bir tencerenin yarısına kadar su doldurun, su kaynadıktan sonra madımağı ekleyin ve düşük ateşte pişirin. Madımak ocakta pişerken içine bulguru ve tuzu da ekleyin.

Küçük bir tavada yağı eritin, ince ince doğradığınız sarımsak ve soğanları tavaya ekleyin, pembeleşinceye kadar kavurun.

Kavrulan karışımı madımağın içine ekleyin ve tencerenin kapağını kapatıp suyunu çekene kadar pişirin. Üzerini yoğurt ile süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun!