Tiryakilere kötü haber! Sigara satış yasağına meclis onay verdi, satışlar durduruldu…
Haber Merkezi

yasağı gündeme geldiği günden beri akıbeti en çok merak edilen konuların başını çekiyor. İnsan sağlığı üzerindeki çeşitli zararlı sebebiyle yasaklanması öngörülen sigaralar için dünyanın çeşitli ülkelerinde çalışmalar devam ederken kısıtlamalarda artıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ında katılımının gündeme bomba gibi düştüğü Tütünsüz Günü ve Çevre Haftası Programı kapsamında yapılan programda, Türkiye'de de ilerleyen zamanlarda sigaraya ilişkin çeşitli kısıtlamalar getireleceğinin sinyallerini verilmesine neden olmuştu.

Çeşitli ülkelerde getirilen kısıtlamalara bir yenisi daha eklenerek marketlerde satışının yasaklanmasına meclisten onay çıktı.

Artık marketlerde olmayacak…

İngiltere tarafından alınan sigara kısıtlamaları konusunda alınan kararları dünya basınında büyük bir ses getirmişti. BBC’de yer alan habere göre İngiltere’nin ardından bu kez Hollanda ve Belçika’da alınan kararlar gündeme bomba gibi düştü.

Hollanda'da hükümet tarafından alınan kararla birlikte, "Dumansız bir nesil" hedefi kapsamında tüm marketlerde sigara satışı yasaklandı. Söz konusu düzenleme, Temmuz 2024 itibariyle yürürlüğe girdi.

hükümetinin aldığı karar ise, gençlerin kolaylıkla ulaşabildiği yiyecek içecek sektöründeki sigara otomatlarını tamamen kaldırılırken otomatların sadece süpermarketlerin görünmeyen bölümünde yer alması ve yaş sınırlaması olan özel paralarla alınabilmesi kararlaştırıldı.