Türkan Şoray ilk kez açıkladı! Türkan Şoray kanunlarının nedeni şaşırttı...
Haber Merkezi

Türk sinemasının unutulmaz sanatçıları arasında yer alan Türkan Şoray geçtiğimiz günlerde Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen bir etkinliğe katıldı.

İstanbul Kültür Yolu Festivali kapsamında Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’nde bulunan tutuklularla bir araya gelen Şoray yaptığı söyleşisinde ilk kez yer verdiği açıklamalarıyla dikkat çekti.

Söyleşisine yoğun ilgi gösterilen ünlü sanatçıya, "Türkan Şoray Kanunları"yla ilgili yöneltilen soruya da yanıtlayan Şoray şaşırttı.

“ÇOK GENÇKEN BENI ÖPÜŞTÜRDÜLER...”

Büyük bir sevgi seli ile karşılanan Şoray’ın yaptığı söyleşide ilk defa yer verdiği Türkan Şoray kanunlarının nedeni medyada da ilgi odağı oldu.

Usta sanatçı, kanunlar hakkında yaptığı açıklamasında, "İlk sinemaya başladığım zamanlarda, çok gençken beni öpüştürdüler. Ne olduğunu bilmeden. Seyircimle olan bağım güçlendikten sonra toplumun bunu karşılayacağını bilemedim. Anlaşmalarıma 'öpüşme sahneleri olmaması' şartını koydurttum. Bu yıllarca böyle gitti. Hatta alay mevzusu oldu.

Filmlerde tam böyle iki aşık öpüşürken kameralar başka yöne çevriliyordu. Televizyonlarda oynayan filmlerde bu tür sahneler artık çok var. İnsanlar yadırgamamaya başladı. Bir dönem geldi, dönem değişti, kadın hakları konuşulmaya başlandı. 1980'lerde bir kadın hareketi geldi Türkiye'ye. Bütün bunlar sinemadaki filmlere yansıdı. Ben de bir dönem sonra baktım ki başka çare yok. Yavaş yavaş gevşettik. Sonra da sinemayı bıraktım zaten." ifadelerini kullandı.