Türkiye’de 5 bin yıllık şifa kaynağı! Yerin 150 metre altında bulunuyor, o hastalıklardan eser bırakmıyor...
Haber Merkezi

Beş bin yıllık olduğu geçmişiyle dikkat çeken tuz mağarası adeta bir şifa kaynağı olarak biliniyor. Çankırı’da yer alan mağara yerin 150 metre altında yer alıyor ve hastalıkların tedavisinde etkili oluyor.

Yer altı tuz şehri olarak bilinen mağaranın turizminde öncü olacağı düşünülüyor. “Daha Güçlü Bir Nefes Projesi” ile birlikte KOAH, astım ve nefes darlığı gibi hastalıkların tedavisinde etkili bir şifa kaynağı olarak öne çıkıyor.

Türkiye’de sağlık turizminde öncü olacağı düşünülen yer altı tuz mağarası o etkileri ile hastalıklardan eser bırakmayacak.

NE KOAH NE ASTIM BIRAKIYOR

Hititler döneminden kalan ve yerin 150 metre altında bulunan Yer Altı Tuz Şehrinde, KOAH hastalarına yönelik farklı sosyal, kültürel ve sağlık etkinlikleri gerçekleştirilerek, mağara içerisinde nefes darlığı çeken hastaların nefes açıcı özelliği olan tuz mağarasında verimli zaman geçirmeleri sağlanacak.

Sağlık turizminde etkili olacak mağarada ilk program 24 Eylül- 8 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Tuz mağarasında hastalıkların tedavisi için gelen kişiler için aynı zamanda, seramik atölyesi, ebru sanatları atölyesi, müzikal etkinlikler, drama etkinlikleri, sinema ve şiir dinletileri, sağlıklı spor etkinlikleri, fiziksel egzersiz etkinlikleri ve uzman görüşleri gibi çeşitli etkinlikler düzenlenecek.