Türkiye'ye yardım gönderen ülkeler hangileri? Deprem sonrası hangi ülkelerden yardım geldi?

6 Şubat günü Kahramanmaraş ve 10 ilde hissedilen sonrası pek çok ülkeden de yardım bağışları gelmeye başladı. Enkaz altında kalan kişilerin arama ve kurtarma çalışmaları AFAD tarafından koordine edildi. Bunun yanında birçok farklı ülkeden de destek sağlandı. İşte o ülkeler...

Türkiye'ye yardım gönderen ülkeler hangileri?

Başta Azerbaycan ve diğer ülkeler depremlerden zarar görenler için battaniye, ısıtıcı, teçhizatlı sahra hastanesi gibi çeşitli destek ve malzemeler yolladı. Güncel olarak yardım yollayan ülkeler şöyle;

Azerbaycan

Azerbaycan, depremlerden zarar görenler için teçhizatlı sahra hastanesi, battaniye, ısıtıcı ve çeşitli malzemeler yolladı.

Ayrıca 370 kişilik ekip gönderdi ve şu anda sahada görev alıyorlar. Bunun dışında Bakü Türkiye'ye iki uçak dolusu yardım malzemesi gönderdi.

Yunanistan

Yardım yollayan ülkelerden olan depremin gerçekleştiği ilk gün bölgeye 21 kişilik arama kurtarma ekibi yolladı. Ayrıca beş doktor, iki arama kurtarma köpeği ve tıbbi malzemeler gönderdi.

Fransa

Fransa, Türkiye'ye 136 kişilik 2 enkaz altı arama ve kurtarma ekibi yolladı. Fransa Sivil Savunma birimi de için yola çıkan kurtarma ekibinin görsellerini sosyal medya üzerinden paylaştı.

İspanya

İspanya da Türkiye'ye yardım yollayan ülkelerden oldu. 85 personel ve bir gönüllü itfaiyeci birliği ile iki arama kurtarma ekibi Türkiye'ye yollanıyor.

Sırbistan

Sırbistan, başkenti Belgrad'dan 27 kişilik arama kurtarma ekibini Türkiye'ye yolladı.

Meksika

Meksika da yardımda bulunan ülkeler arasında yer aldı. Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador'un talimatıyla Kahramanmaraş merkezli ve 10 ilde hissedilen depremler sebebiyle Türkiye'ye 145 kişilik aramak ve kurtarma ekibi yollandı.

Yeni Zellanda

Yeni Zellanda Türk Kızılayı'na 632 bin dolar ve Suriye Arap Kızılayı'na 316 bin dolar nakit yardım yolladı.

Almanya

Almanya, Köln kentinden arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere 41 görevli ve 7 köpekten oluşan bir ekip yolladı.

Bulgaristan

Bulgaristan'ın farklı kentlerinden bir araya gelerek 13 araçla yola çıkan 50'si arama ve kurtarma uzmanı 59 personel yurda giriş yaptı.

Polonya

Türkiye'ye 76 itfaiyeci ve sekiz eğitimli köpek gönderdi.

İsrail

İsrail ordusu, toplamda 150 mühendis, sağlık personeli ve diğer yardım görevlilerinden oluşan bir arama kurtarma ekibi gönderdi.

ABD

ABD Kaliforniya'da 100'e yakın Los Angeles County itfaiyecisi ve yapı mühendisi ile beraber özel eğitimli altı köpek Türkiye'ye gönderildi.

Çin

Çin Acil Durum Bakanlığına bağlı, arama, kurtarma ve sağlık destek görevlilerinden oluşan 82 kişilik Çin ekibi kurtarma ekipmanları ve malzemeleriyle beraber yolladı.

Rusya

Rusya Acil Durumlar Bakanlığına ait 4 uçakla deprem bölgesine gönderilen ekiplerde toplam 100 kurtarma uzmanı yollandı, 7 kinoloji grubu ve çok sayıda tıbbi malzeme yollandığı da duyuruldu. Ayrıca Kurenkov, deprem bölgesine sahra hastanesi kurulacağını söyledi ve 40 sağlık uzmanının deprem bölgesindekilere tıbbi destek vereceği açıklandı.

Güney Kore

Güney Kore 60 kişilik bir arama kurtarma ekibi ve tıbbi malzeme gönderilecek. 5 milyon dolarlık insani yardım sağlandı. Bunun yanı sıra Gyeonggi eyalet hükümeti de 1 milyon dolarlık insani yardım sağlamayı planlıyor.

Pakistan

Pakistan, Başbakan Şahbaz Şerif’in talimatıyla Kahramanmaraş merkezli depremler sebebiyle Türkiye'ye arama ve kurtarma ekipleri yolladı. Chakala Hava Üssü’nden kalkan silahlı kuvvetlere ait C-130 nakliye uçağı da Türkiye'ye yola çıktı.

Hindistan

Hnidistan Doğal Afet Müdahale Gücü'nden 100 personelinin yanı sıra, köpekli ekipler ve ekipmanların yolda olduğu biliniyor. Doktorlar, sağlık görevlileri ve temel ilaçlardan oluşan sağlık ekipleri de yollanacak.

İsviçre

İsviçre kurtarma köpeği servisi REDOG, 14 köpekle birlikte 22 kişilik profesyonel kurtarma ekibini Türkiye'ye yolluyor. Ayrıca afet uzmanları da dahil olmak üzere toplam 80 uzman gönderileceği belirtildi.