Turşu suyuna bal katıp için, o sorunlara veda edin...
Haber Merkezi

Türk mutfağının efsane lezzetlerinden olan turşu suyuyla da oldukça faydalı besinler arasında yer alıyormuş.

Özellikle soğuk algınlığıyla mücadele etmede oldukça etkili olan turşu suyu bal ile buluştuğunda oldukça etkili oluyormuş.

O sağlık sorunlarının tedavisinde de oldukça etkili olan ballı turşu suyunu içen adeta vazgeçemiyor. Bakın turşu suyuna bal katmak nasıl faydalar sağlıyor.

O SORUNLARDAN ESER KALMIYOR

Turşu suyu ve bal ayrı ayrı tüketildiğinde sağlığınız için birçok fayda sağlayan besinler arasında yer alır. Çeşitli sağlık sorunlarının tedavisinde etkili olan turşu suyu ve bal karıştığında da oldukça etkili oluyormuş.

Bol miktarda kalsiyum barındıran turşu suyu bu etkilerini 2 katına çıkaran bal ile birleştiğinde kemik sağlığını güçlendirme de oldukça etkili oluyormuş.

Yağlı yemeklerin ardından tüketilen ballı turşu suyu mide ekşimesi gibi oldukça can sıkıcı olan mide sorunlarını hafifletmede de etkiliymiş.

Düzenli olarak tüketildiğinde kuru öksürüğü önleyici etkileri de bulunan karışım faranjit gibi hastalıklarda antibiyotik etkisi yaratır.

İçeriğinde bulunan yüksek miktardaki antibakteriyel sayesinde bağırsak ve midede fazlaca bulunan toksinleri idrar yolu ile atılmasını sağlar.

Yemek borusunda bulunabilen kanserli hücrelerin azalmasına yardımcı olan ballı turşu suyu bağışıklığı güçlendirirken, aynı zamanda kış hastalıklarını da engelleyici etkiler sunar.