Bir daha yapmayacaksınız! Uyurken saç toplamak bakın neye yol açıyormuş…
Haber Merkezi

Hemen her kadın gece yatağa girmeden önce saçlarını toplar. Yaz akşamlarının bunaltıcı sıcaklarından dolayı daha sık tercih edilen bu durum meğer yapılmaması gerekenler arasında yer alıyormuş.

Saç sağlığı konusunda yaşanan sıkıntıların başında yer alan saç dökülmesinin türlü sebepleri arasında yer alan ve çoğu kişinin saç dökülmesine neden olduğu bu bilmeden yapmaya devam ettiği eylemlerin başında gelir.

Gece yatarken toplamaktan vazgeçeceksiniz…

Gece iyi bir kalitesi için toplanan saçlar meğer dökülmenin en beklenmedik sebeplerindenmiş. Uyurken topladığınız saçlarınız zamanla incelmeye ve aynı zamanda dökülmeye başlayacağından uyurken kesinlikle toplamamanız saç sağlığınız için en iyi önemlerden olacak.

Saçınızı sürekli lastik bantla çektiğinizde çekme alopesisine denilen duruma sebep olabilirsiniz. Bu durum, saça verilen kimyasal veya fiziksel hasarı temsil eder. En sık şekillendirme ürünlerini, aletlerini yanlış kullanan veya her zaman saçları toplu ve yukarıda uyuyan kişilerde görülür.

Bu durum için saçlarınızı toplamak yerine örebilir, ipek kılıf kullanabilir ya da ipek herhangi bir eşarp ile bağlayarak uyumayı tercih edebilirsiniz.