Uzmanlar açıkladı: Bu besinler cildinizi bebek gibi yapıyor...
Haber Merkezi

Cilt sağlığını korumak için sağlıklı beslenmek önemli adımlar arasında yer alır. Cildinizin güzel gözükmesini sağlamak adına tükettiğiniz besinler de büyük önem taşır.

Yapılan araştırmalar sonucunda özellikle de o besinler cilt sağlığınızı arttırmada oldukça etkili oluyorlarmış.

Sağlık açısından çeşitli faydaları olan bu besinler cilt sağlığınızı korumada ve güzelleştirmedeki etkileriyle uzmanların önerileri arasında yer alıyor.

Sizde doğal yollardan cilt sağlığınızı güçlendirmek için bu besinleri tüketerek pürüzsüz bir cilt için ilk adımı atabilirsiniz.

CİLT SAĞLIĞINIZ İÇİN TÜKETİN!

YABAN MERSİNİ

Antioksidanlar açısından zengin bir meyve olan yaban mersini, cilt bariyerini destekler ve kolajen sentezi için gerekli olan C vitamini deposudur. Düzenli yaban mersini tüketimi, cildin genç görünmesine katkı sağlar.

DOMATES

İçerdiği C vitamini ve likopen sayesinde cilt sağlığını destekleyen domates, beta karoten içeriği ile cildinizi güneşin olumsuz etkilerinden korurken kırışıklıkların oluşumunu engellemede oldukça etkili olan besinlerdendir.

KİVİ

Portakaldan daha yüksek C vitamini içeriğiyle dikkat çeken meyveler arasında olan kivi tüketimi, serbest radikalleri nötralize ederek cildi nemlendirmede ve sağlığını korumada oldukça etkilidir.

FINDIK

E vitamini bakımından zengindir ve cildin yaşlanma sürecine karşı etkili bir besinler arasında fındık ilk sırada yer alır. E vitamini, serbest radikallerin neden olduğu hücre hasarına karşı koruma sağladığından cilt sağlığınız için tüketilmesi gereken besinler arasında bulunur.

KIRMIZI ÜZÜM

Zengin resveratrol içeriği sayesinde ciltteki serbest radikal oluşumunu azaltıcı etkiler sunan kırmızı üzüm, kolajen onarımına yardımcı olarak cildin yaşlanmasını geciktirir.

ELMA

Ciltte aydınlık bir görünüm sağlayan elma içeriğindeki C vitamini sayesinde kolajen yapısını dengelemede de etkilidir. Ayrıca antioksidanlar açısından zengin olması, yaşlanma karşıtı bir etki yaratır.

AVOKADO

B kompleks vitaminleri ve sağlıklı yağlar içeren besin kaynağı olan avokado cilt elastikiyetini artırarak kırışıklıkların görünümünü azaltır ve cilt tonunu eşitler.