Uzmanlar uyardı! Meğer o çayı fazla içmek mideyi mahvediyormuş...
Haber Merkezi

Doğal ve sağlıklı olarak kabul edilen çay türleri arasında olan çayları bazı yan etkileri nedeniyle sağlığınıza faydadan çok zarar verebiliyormuş.

Hemen her şeyde olduğu gibi aşırı tüketim bitki çaylarının da sağlığınıza faydasından çok zarar vermenize neden oluyormuş.

Pek çok bitkiden elde edilen bitki çayları arasında bulunan faydalarından daha fazla yararlanmak için fazla tüketildiğinde adeta midenizi mahvedebiliyormuş.

O ÇAYI İÇERKEN DİKKAT EDİN

Ferahlatıcı ve sağlıklı bitki çayları arasında olan nane çayı fazla tüketildiğinde vücudunuzun dengesini bozabiliyormuş. Odayv’de yer alan haber göre, nane çayının aşırı tüketimi özellikle de mide- bağırsak sistemi üzerinde olumsuz etkilere neden olabiliyormuş.

Sindirimi kolaylaştırıcı etkileri nedeniyle sıklıkla tüketilen bitki çayları arasında olan nane çayının etkilerinden daha fazla yararlanmak adına çayı fazlaca tüketmek mide ekşimesi ve asit reflüsü gibi mide sorunlarına neden olabiliyormuş.

Fazla tüketiminde cilt yüzeyinde alerjik reaksiyonlarda yaşanmasına neden olabilen nane çayını ölçülü tüketmek oldukça önemliymiş.

Hamilelik döneminde fazla tüketilmesi rahim kaslarını gevşetici etkilere neden olabileceğinden düşük riski gibi istenmeyen risklere kapı açacağından başta nane çayı olmak üzere tükettiğiniz bitki çaylarını ölçülü tüketmeniz sağlığınız açısından oldukça yararlı olacaktır.