Yemeklerin düdüklü tencerede daha hızlı pişmesinin nedeni bakın neymiş…
Haber Merkezi

Her mutfakta mutlaka bulunan birçok kişinin kullanmaya çekindiği ürünlerin başında düdüklü tencere gelir. Patlama riskinden dolayı birçok kişi her ne kadar kullanmayı tercih etmiyor olsa da yemeklerin daha hızlı pişmesini sağlarlar.

Özellikle et, bakliyat, yeşil fasulye gibi yemekler yapılırken tercih edilen düdüklü tencereler hem yemeğin hızlı pişmesini sağlarken hem de daha lezzetli olmasını da sağlar.

Peki nasıl olurda diğer tencerelere göre hem yemekleri daha çabuk pişirip hem de daha lezzetli olmasını sağlar? Bakın bu gizemin nedeni neymiş…

Düdüklü tencerede daha çabuk pişiyor…

Normal tencereler ile düdüklü tencere arasında en büyük fark çoğu kişininde tahmin ettiği gibi buhar basıncıdır. Düdüklü tencerelerde bulanan o kilit tam da basıncı sağlayarak yemeğin hem daha çabuk hem de daha lezzetli olmasını sağlar.

Yemeğin pişmesi için düdüklüye eklenen su yüksek sıcaklıkla ısınıyor ve tencerenin içinde yoğun bir buhar basıncı oluşturuyor. Basınç arttıkça suyun kaynama noktası da yükseliyor ve bu durumda da yemeğimiz normal bir tencereye göre çok daha hızlı pişiyor. Yani o merak ettiğiniz gizem tencerenin hava almamasından ibaret.