Yunusların gemilerin önünde yüzmelerinin nedeni bakın neymiş…
ensonhaber.com

Denizde yaşayan onca canlı arasından belki de en sempatik olan yunusların bazı hareketleri merak uyandırır. Çoğu yerde denk gelinebilen bu canlıları 7’den 70’e herkesin ilgisini çekmeyi başarırlar.

Yunusların oldukça ilgi çeken hareketleri arasında belki de nedeni en çok merak edileni önlerinde yüzmeleridir. Yunusların bu davranışlarını çoğu kişi tarafından gemileri takip etmek olarak yorumlansa da emin olun bu hareket daha fazlasını içeriyormuş.

Söz konusu olan bu hareketlerinin hem fiziksel hem de sosyal özellikleriyle ilişkili sebepleri bulunuyor. Hem akıllı hem de oyunsever olan yunuslar bakın neden gemilerin önünde şov yapmayı tercih ediyorlarmış.

Her şey kendi avantajları içinmiş…

Gemilerin hemen önünde konumlanarak yüzmeyi tercih etmelerinin sebebi çoğu kişinin tahminin aksine takip etmek değil aksine geminin yarattığı dalgalardan yararlanmak içinmiş.

Gemiler hareket ettikçe, suyun önünde dalga kırılmaları oluşur ve yunuslar bu dalgaları kullanarak enerji tasarrufu sağlar. Hal böyleyken yunuslar enerjilerini verimli kullandıkları ve büyük hızla ilerlemelerine olanak tanıdıkları için gemilerin önünde yüzmeleri kaçınılmaz oluyor.

Grup hâlinde hareket etmeyi ve birbirleriyle sürekli iletişimde bulunmayı sevmelerinden dolayı gemi önünde yüzmek oldukça işlerine geliyor. Bu sayede hem grup içi bağları kuvvetleniyor hem de dinamiklerini sağlam tutuyorlar.

Büyük gemiler yerine balıkçı teknelerinin yanını tercih etmelerinde en büyük neden ise karınlarını doyurmak istemelerinden kaynaklanıyormuş. Gemilerin önündeki yaptıkları şovların nedeni ise tamamen ilgiyi sevmelerinden kaynaklıymış.