Zeka testi: Bu köyde bir terslik var! Sadece kriminal zekalar görecek...
Yağmur Dinç

Amacınız bilişsel keskinliğinizi artırmak, odaklanmanızı geliştirmek veya sadece biraz zihinsel egzersiz yapmak olsun, zeka oyunları herkese göre bir şeyler sunar.

Sadece konsantrasyonu değil, aynı zamanda bir çözüm bulmak için alışılmışın dışında düşünme kapasitesini de teşvik etmek için tasarlanmıştır.

Düz mantığa bağlı geleneksel bulmacaların aksine, zeka oyunları genellikle akıllıca kelime oyunları, gizli anlamlar veya aldatıcı görseller kullanarak bilişsel yeteneklerinizi sınırlarına kadar zorlar.

Bilmeceler, görsel zorluklar ve matematik bulmacaları gibi çeşitli biçimlerde gelirler.

Zorluk seviyeleri, kolay ve eğlenceliden inanılmaz derecede zorlayıcıya kadar değişebiliyor ve en keskin zekalıları bile saatlerce şaşırtabiliyor.

Bugün, herkesin kafasını karıştıran bir bulmacayla karşınızdayız!

Yukarıdaki resimde bir ev, dağlar ve ağaçların olduğu bir manzaraya tanık olacaksınız.

Ancak, görüntü inanılmaz bir meydan okumayı gizliyor. Daha yakından incelediğinizde, bu bulmacada bir hata olduğunu göreceksiniz.

Bekleyin! Cevabı bulmaya çalışmadan önce bir sürprizimiz var: Gizli hatayı 4 saniye içinde bulmanız gerekiyor.

Peki, yüksek zekanız bu bulmacayı verilen süre içerisinde çözebilir mi?

Zamanlayıcıyı başlatın ve aramaya başlayın. Her şey gönlünüzce olsun!

Dört saniye kısa bir süre gibi görünse de, zaman kısıtlamaları altında bulmacaları çözmek, gerçek dünya durumlarında paha biçilmez olabilecek hızlı düşünme ve problem çözme yeteneklerini geliştirmenize yardımcı olabilir.

Çabuk! Zaman neredeyse doluyor!

3... 2... 1...

Peki cevabı buldunuz mu? Eğer bulduysanız tebrikler! Eğer zaman dilimi içinde çözdüyseniz, IQ'nuz 130'un üzerinde olabilir.

Bu görseldeki rüzgar iki farklı yönden esiyor.