Zeytin alırken bakmadan geçmeyin! Zeytinin kalitesi tadından değil oradan anlaşılıyor…
ensonhaber.com

Kahvaltı sofrası denilince akla ilk gelenler arasında şüphesiz yer alır. Birçok çeşidi olması zeytin alırken tercihinizi oldukça zorlaştırır.

Genellikle çoğu kişi ilk önce tipine daha sonra da tadına bakarak tercih yaptığı zeytinde meğer asıl dikkat edilmesi gereken nokta orasıymış.

Piyasada sahtekarlığın yapıldığı gıdalar arasında bulunan zeytin fiyatlarıyla da cep yakıyorken kalitesini tercih etmek için o detaya dikkat etmek yetiyor.

Zeytin alırken mutlaka dikkat edin!

Çoğu kişinin kahvaltı sırasında severek tükettiği zeytinin kalitelisini bulmak kimi zaman zor olabiliyor. Ancak sizde zeytin alırken aşağıda belirttiğimiz noktalara dikkat ettiğinizde kaliteli olan zeytini şıp diye anlayacak ve paranızı çöpe atmadan lezzetli zeytinleri sofranıza koyacaksınız. İşte, o noktalar;

Kaliteli zeytinler diri bir görüntüde olur. Bu yüzden zeytin tercih ederken diri olanları tercih etmeniz gerekir.

Solgun görünen zeytinlerden uzak durmalısınız. Zeytin ne kadar parlaksa o kadar kaliteli ve tazedir.

Zeytin alırken olmazsa olmazlar arasında olan tadım sırasında çekirdeğine özellikle dikkat etmelisiniz. Eğer çekirdek zeytinden kolay ayrılıyorsa o zeytin taze demektir.

Doğal ve taze zeytinler ağızda hafif acımsı bir tat bırakır. Yani kaliteli ve taze zeytin yemek istiyorsanız, ağızda acımsı bir tat bırakan zeytinleri tercih etmelisiniz.

Son olarak zeytin alırken ince kabuklu ve ağızda çabuk dağılan zeytinler tercih etmeniz sofralarınıza kaliteli zeytinler koymanızı sağlayacak.