Zeytinin üzerine bir kaşık ekleyin, bozulma sorununu ortadan kaldırıp ömrüne ömür katacaksınız…
ensonhaber.com

Kahvaltı sofralarına peynirin ardından ilk olarak gelir. Sofraların olmazsa olmaz lezzeti sağlık içinde birçok fayda içerir.

Sağlığınız içinde oldukça faydalı olan zeytinleri saklarken uygulayacağınız doğru saklama yöntemi sayesinde zeytinler erkenden yumuşama ya da tat bozulması yaşamadan saklanabilecek.

Zeytinleri sakladığınız kabın üzerine 1 kaşı eklemeniz zeytini daha uzun süre ilk aldığını tazelikte saklanızı sağlayacak ve adeta zeytinlerin ömrüne ömür katacak.

1 yemek kaşığı yetiyor…

Birçok üründe olduğu gibi yanlış saklama yöntemleri uygulamak ürünlerin daha erken bozulmasına neden olur. Özellikle de kahvaltıların vazgeçilmezleri arasında olan zeytin uzun ömürlü olduğu düşünülerek herhangi bir yöntem uygulanmadan saklanır.

Ancak zaman içerisinde yumuşama ve tat kaybı yaşayan zeytinleri saklarken üzerine ekleyeceğiniz 1 yemek kaşığı zeytinyağı tüm bu sorunları ortadan kaldıracak ve zeytinlerinizi daha uzun soluklu saklamanızı sağlayacak.

Ayrıca daha uzun süreli saklama yöntemi için ise zeytinleri tuzlu su ile doldurulmuş bir kavanoza aktararak karanlık ve serin bir yerde saklamak bozulma ve küf sorununu temelli ortadan kaldıracak.