Cameron Diaz kimdir

Cameron Diaz kimdir

30 Ağustos 1972 San Diego doğumlu Diaz İspanyol kökenli Kübalı bir baba ile İngiliz, Alman ve kısmen Çeroki kökenli ABD'li annenin kızı olarak dünyaya geldi. 16 yaşındayken katıldığı bir partide Elite Model Ajans ile çalışan bir fotoğrafçıyla tanıştığı ve mankenlik hayatı o zaman başladı. Elite Model Ajans ile anlaşma imzaladıktan sonra modellikteki başarısı Japonya, Avustralya, Morocco ve Paris'te çalışmaya, Mademoiselle ve Seventeen gibi dergileride resimlerinin çıkmasına ve Calvin Klein, Coca Cola ve Levi's gibi büyük şirketlerin reklam kampanyalarında rol almasına neden oldu.

İLK SİNEMA FİLMİNİ JİM CARREY'LE OYNADI

İlk sinema filmi olan "The Mask" adlı aksiyon komedi filminde Jim Carreyle oynadı. Oyunculuk deneyimi hiç olmamasına rağmen filmdeki yardımcı oyuncu rolü denemelerine katılması sağlandı. 12 kez geri çağrıldıktan sonra kadın başrol oyuncusu Tina Carlyle rolünde oynaması kararlaştırıldı. Diaz, Hollywood'un yetenekli yıldızı Keanu Reeves ile başrolü paylaştığı "Feeling Minnesota"da rol aldı. Diaz daha sonra Head Above Water / İz Peşinde" filmindeki başarılı oyunculuğu ile eleştirmenler tarafından geleceğin yıldızları arasında gösterildi. Yükselişini Julia Roberts'la oynadığı "My Best Friend's Wedding / En İyi Arkadaşım Evleniyor"la yaşadı. 1998 yılında "There's Something About Mary / Ah Mary Vah Mary" adlı filmde yer aldı.

Bir kara mizah örneği olan "Very Bad Things / Hiç Hesapta Yokken"de Christian Slater'la başrolü paylaşan Diaz, 1999 yılında pek çok tartışma yaratan "Being John Malkovich / John Malkovich Olmak"da de rol aldı. Filmde, John Cusack'ın karısını canlandırdı ve bu rol ona 1999 Altı Küre ve Screen Actors Guild ödüllerinde en iyi yardımcı kadın oyunculuğu kazandırdı. Aynı yıl, yönetmenliğini Oliver Stone'un üstlendiği, başrollerinde Al Pacino, Dennis Quaid ve James Woods gibi usta oyuncuların yer aldığı "Any Given Sunday / Kazanma Hırsı"nda babasından kendisine miras olarak kalan Sharks adlı bir takımın sahibi Christina Pagniacci'yi karakterini oynadı.

2000 yılında "Charlie's Angels / Charlie'nin Melekleri"nde üç melekten "Natalie"'yi oynayam Cameron Diaz artık tüm dünya tarafından tanınan bir yıldızdı. 2001 yılında bir başka büyük yapımla güzel oyuncu, Tom Cruise ve Penelope Cruz ile birlikte rol aldığı "Vanilla Sky"da New York'lu yayıncı David Aames'e aşık Julie Gianni rolünde izleyici karşısına çıktı. Daha sonra Leonardo DiCaprio ve Daniel Day-Lewis birlikte New York Çeteleri Filminde rol aldı. Daha bir çok ses getiren yapımda yer alan Cameron Diaz'ın son filmi 2012 yılında çektiği What to Expect When You're Expecting filmidir.