Cevdet Yılmaz Kimdir?

cevdet yılmaz
Cevdet Yılmaz, 1 Nisan 1967'de Bingöl'de dünyaya geldi. Babasının Kemal, annesinin adı Fatma'dır. Evli ve iki çocuk babasıdır. İleri düzeyde İngilizce bilmektedir.

Lise öğrenimini Bingöl'de bitirdikten sonra 1983 tarihinde ODTÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nü birincilikle tamamladı. 1989 senesinde Devlet Planlama Teşkilatı'nda göreve başladı.

SİYASİ HAYATI

Yüksek lisansını ABD Denver Üniversitesi Uluslararası İlişkiler’de veren Yılmaz, 1995-2003 yıllarında DPT'deki görevi Planlama Uzmanı olarak devam ederken Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi’nde doktora tezini tamamladı. 2003 yılında doktora tezi kabul edildi. Aynı yıl DPT’nin AB İlişkiler Genel Müdürlüğü’ne atandı. TBMM’nin 23.Dönemi'nde Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Üyesi ve Parlamentolararası Birlik (PAB) Türk Grubu Başkanı oldu. Ulusal Ajans, ATAUM ve Sümerhalı'da Yönetim Kurulu üyelikleri görevlerinde bulundu.

2007 ve 2011 seçimlerinde Bingöl’den Ak Parti milletvekili olarak meclise girdi. 1 Mayıs 2009 tarihinde kurulan 60. hükümet ile kabinede yapılan değişiklik sonucu GAP-DAP Projesi ve Kalkınma'dan Sorumlu Devlet Bakanlığı görevine getirildi. 29 Ağustos 2014’te Ahmet Davutoğlu’nun başbakanlığıyla kurulan 62. hükümette de Kalkınma Bakanı görevini devam ettirmektedir.