Emine Ülker Tarhan, 29 Kasım 1963 tarihinde Mersin’in Tarsus ilçesinde dünyaya geldi. Babasının adı Ali, annesinin adı Halise’dir. Tarhan, kendisi gibi hukuk okuyan ve lisede tanıştığı Mehmet Umur Tarhan'ın eşi olup 2 çocuk annesidir.
1986 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Bir süre serbest kamu avukatlığı yaptı. 1994 yılında hakimlik mesleğine geçti. 2001-2011 arasında Yargıtay 4. Ceza Dairesi'nde tetkik hakimliği görevini yürüttü.
YARSAV’IN KURUCULARI ARASINDA
2006 yılında kurulan "Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV)" kurucu üyesidir. Birliğin Genel Sekreterliği ve 15 Kasım 2009-10 Mart 2011 tarihleri arasında başkanlık görevlerini Emine Ülker Tarhan yürüttü. 2011 yılında milletvekilliği için YARSAV’daki görevinde istifa etti. 2011 yılında girdiği seçimden, 24. dönem Ankara Milletvekili olarak meclise girdi. 29 Haziran 2011-26 Haziran 2013 tarihleri arasında "CHP Grup Başkanvekilliği" görevini yürüttü.
“HEDEFİ OLMAYAN CHP’DEN İSTİFA EDİYORUM”
CHP Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan 31 Ekim 2014 tarihinde partisinden istifa etti. İstifa açıklamasında; "Türkiye'nin iç ve dış tehditlerle karşı karşıya olduğu, iş ve terör cinayetleri ile sarsıldığı bu çok kritik dönemde sorumsuz çağrılar, tutarsız tezkere söylemleri, belirsiz politikalar ile halkımızın duyarlılıklarından kopuk muhalefet anlayışında ısrar edeceği anlaşılan CHP yönetiminin olası vahim tercihlerini değiştiremeyeceğimi anladığımdan, iktidar umudu da hedefi de bulunmayan yanlış ve zayıf politikaların parçası olmamak için büyük umutlarla geldiğim CHP'den istifa ediyorum." ifadelerini kullandı.
YENİ PARTİSİ: ANAPARTİ
Cumhuriyet Halk Partisi'nden istifa eden Tarhan, 14 Kasım 2014 tarihinde Anadolu Partisi’ni kurdu. Partinin siyasi çizgisiyse “laik, demokratik, hukuk devleti, ulusal değerler, emeğin kutsallığı, eşitlik, özgürlük, adalet, kadın haklarında devrimcilik, yenilenebilir enerji kaynakları, kültürel haklar konusunda herkese eşitlik, cumhuriyetçilik, laiklik, eşit yurttaşlık hakkı ve çevre hakları” olarak belirlendi.
2007 yılında yayımlanan “Hakaret ve Tehdit Suçları" adlı bir de kitabı bulunmaktadır.
Daha Fazla Yorum Yükle
0 Yorum Yapılmış