Engin Ardıç, 1 Şubat 1952 yılında Trabzon’da dünyaya geldi. Babasının adı Mustafa Şevki, annesinin adı Vesile’dir. Doğduğu Trabzon’da anne ve babası memur olarak görevli bulunuyordu. Ardıç, Robert Koleji ve Galatasaray Lisesi’ni, ardından 1976 yılında Boğaziçi Üniversitesi Siyasal Bilimler Bölümü’nü bitirdi.
Büyükbabası olan Saip Efendi, Kurtuluş Savaşı yıllarında tersane ve tramvay grevlerini örgütleyen “Türkiye İşçi ve Çiftçi Sosyalist Fırkası” üyelerindendi. Dedesi Cemil Efendi ise aynı yıllarda Kasımpaşa'dan Anadolu'ya cephane kaçırılması işlerini yürütmüştü.
GAZETECİLİĞE BAŞLANGICI
Gazetecilik mesleğine 1970 yılında, "Tiyatro '70" adlı dergide yazılar yazarak başladı. Reklam yazarlığı, BBC Türkçe yayınlar servisi spikerliği, “Cumhuriyet” ve “Politika” gazetelerinde tiyatro ve edebiyat eleştirmenliği yaptı. “Nokta” dergisinde yayın danışmanlığı görevini yürüttü. “Dünya, Sabah, Star” ve “Akşam” gazetelerinde köşe yazarlığı yaptı. Star TV’de ana haber bülteni sonrasında "Günün Yorumu" adlı programı sundu. “Elele, Tempo, Playmen” adlı dergilerinde yazılar yazdı.
Salı günleri hâriç 24 Şubat 2008'den beri Sabah gazetesinde köşe yazarlığı yapmaktadır. Çok sayıda kitaba da imza atan Ardıç, yazılarında mizahi ve ironik bir üslup kullanmaktadır.
Köşe yazılarında tarihi konulara da değinen Ardıç, birçok eleştirilere de katıldı. “Cumhuriyet 1 Kasım'da ilan edildi, Ali Rıza Bey Atatürk’ün babası değildir, Atatürk Dolmabahçe Sarayı’nda doğmadı” gibi konularla gündemde çokça tartışılan yazılar yazdı.
ESERLERİ
-Doğru Söyleyeni Dokuz Köyden... (1988)
-Kadın Suretleri (1989)
-İslâm Teksas'ta (1989)
-Şengül Hamamı (1989)
-Mustafa Kemal Sizin Gibi Kıro Değildi! (1990)
-Daktilo Konçertoları (1990)
-Turkobarok (1991)
-Teğel Teğel Hüzün (1991)
-Burjuvazi Şeyediyor Haa... (1999)
Daha Fazla Yorum Yükle
0 Yorum Yapılmış