Kızılcık Şerbeti’ndeki Nilay rolüyle tanınan Feyza Civelek kimdir
Haber Merkezi

Güncel dizilerden biri olan Kızılcık Şerbeti’nde adını sıkça duyuran Nilay karakterinin oyuncusu Feyza Civelek, rolü kadar yaşantısıyla da gündeme geliyor.

Civelek, verdiği ve aldığı kilolar, torpil iddiaları ve saçlarıyla birçok kişi tarafından merak ediliyor.

Feyza Civelek kimdir?

Dizi oyuncusu olan Feyza Civelek, 28 Nisan 1995 yılında İstanbul’da doğdu. Annesi senarist Melis Civelek, kardeşi ise kendisi gibi oyunculuk yapan Ömer Nadir Civelek’tir.

İstanbul Beykent Üniversitesi mezunu olan Civelek, New York Academy ve Harvard Üniversitesi’nde oyunculuk eğitimi aldı.

Oyunculuk deneyimine ‘Acemi Cadı’ ile başladı

Döneminin popüler dizilerinden olan ve bahsi günümüzde de geçen Acemi Cadı (2006 – 2007) adlı dizide Feyza karakterini canlandırdı. 2007 yılında, Kavak Yelleri dizisinde Nazlıcan rolünde oynadı.

O zamanlar oldukça küçük olan oyuncu, daha sonra, ile Çağatay Ulusoy’un başrolde olduğu, Adını Feriha Koydum’da Lara karakterini oynayarak tanınmaya başladı.

Annesinin senaristlik yaptığı dizilerde rol aldı

Adını Feriha Koydum’daki (2011) rolünden sonra 2 ayda 21 kilo verdi. 2014 yılında ise Melis Civelek’in senaristlik yaptığı Güllerin Savaşı adlı dizide Çiçek karakterini oynadı.

Annesinden dolayı dizide rol aldığı konuşulsa da Civelek, seçmelere katılarak rol için tercih edildiğini belirtti. Ayrıca annesinin, kızının bu sektörde çalışmasını istemediğini söyledi.

Melis Civelek, günümüzde Kızılcık Şerbeti dizisinin senaristliğini yapmaktadır ve Feyza Civelek, aynı dizide Nilay rolünü canlandırmaktadır.

Ünlenmesiyle dikkatler üzerine çevrildi ve peruğu konuşuldu

Feyza Civelek’in peruk takmasının gündeme gelmesiyle, sebebi merak edildi. Civelek ise bunun hakkında şu açıklamayı yaptı: “Köpeğim vardı, vefat etti. Ben köpeğime çok düşkündüm, 11 yıl benimle yaşadı. Evladım gibiydi. Köpeğimi kaybettim ve sırtıma dövmesini yaptırdım. Onu kaybettikten sonra sedef hastası oldum. Üzüntüden, sıkıntıdan saç kıran oldum.”

Rol aldığı diziler

Kızılcık Şerbeti (Nilay, TV Dizisi 2022)

Sol Yanım (Nazlım, TV Dizisi 2020)

Bir Umut Yeter (Damla Akar, TV Dizisi 2018)

Güllerin Savaşı (Çiçek, TV Dizisi 2014-2015)

Adını Feriha Koydum (Lara, TV Dizisi 2011-2012)

Kavak Yelleri (TV Dizisi 2009)

Acemi Cadı (Feyza, TV Dizisi 2006)